Overleg:Anefo

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Anefo is geen onderdeel geweest van de Rijksvoorlichtingsdienst, maar van de Regeerings Voorlichtingsdienst. Deze is opgericht onder leiding van dhr. Adriaan van Pelt (van de Volkenbond) ten tijde van het ballingschap van de Nederlandse regering in Londen. Van de Regeerings Voorlichtingsdienst is geen Wikipedia pagina beschikbaar.

Hieronder is een sectie Voorlichting gekomen (Sectie XI), waar een subsectie belast was met foto's. Toen Zuidelijk Nederland bevrijd was en het Militair Gezag hier naartoe is gegaan, is de sectie Voorlichting deels meegegaan. Vanaf toen wordt pas gesproken over Anefo.

Ben persoonlijk bezig met onderzoek naar de RVD, het Militair Gezag en Anefo in het Nationaal Archief te Den Haag. Verdere informatie volgt dus nog.

Erwin Eskes student Geschiedenis Erasmus Universiteit Rotterdam

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Anefo. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 7 feb 2018 23:52 (CET)