Overleg:Anosognosie

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Wijzigingen nodig[brontekst bewerken]

Een aantal punten moeten worden gewijzigd, deze zal ik hieronder noemen, maar ik laat een ander dit doorvoeren.

- In de eerste zin, deze eindigt met "en treedt meestal op na of in combinatie met een beroerte". Is de beroerte de meest voorkomende syndroom waar anosognosie voorkomt? Indien ja, dan graag een bron. Indien nee, verwijderen. Dit is met name vanwege het volgende hoofdstuk "Voorkomen", waarin de syndromen waarin anosognosie een symptoom is, wordt beschreven.

- Hoofdstuk titel "Voorkomen", ik ga ervan uit dat dit het gevolg is van een vertaalprogramma. Misschien is "Anosognosie als symptoom" een betere oplossing?

- In "Voorkomen" is er een lijst met syndromen en symptomen genoemd. Weet dat er een duidelijk verschil is tussen beiden. Het syndroom van Anton is een /syndroom, blind zijn is een symptoom. Anosognosie is niet een gevolg van een symptoom, maar het is een symptoom van een syndroom. Ik vermoed dat de auteur de bedoeling heeft om twee lijsten te maken. 1. De syndromen waarbij Anosognosie kan plaatsvinden, zoals als een gevolg van een beroerte of het syndroom van Korsakoff. 2. De symptomen dat Anosognosie doet ontkennen, zoals blind zijn of afasie.


Success aan degene die dit werk gaat uitvoeren. 90.255.51.198 10 jan 2023 17:39 (CET)[reageer]