Overleg:Antwerp Maritime Academy

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Antwoord school op vragen over de geschiedenis[brontekst bewerken]

In maart 1800 werd in de Sint-Michielsabdij de zeevaartschool opgericht. En er was inderdaad een leraar Monge die in de Zeevaartschool aangesteld was als "professeur principal" (hij onderwees wiskunde en hydrografie).

Ik neem aan dat het over dezelfde persoon gaat zoals vermeld in het Journal de Bruxelles waarnaar u verwijst.

De Fransen hebben de zeevaartschool opgericht, dus lijkt het mij niet onlogisch dat ze daar Franse profs naartoe gestuurd hebben.

Bovenstaande gegevens zijn vermeld in het proefschrift dat een student van ons vorig jaar gemaakt heeft, getiteld: Geschiedenis van maritiem onderwijs in Antwerpen: van 1421 tot 1814. Hij heeft daarin geen melding gemaakt van het Journal de Bruxelles maar de aanstelling van Monge staat vermeld in een artikel verschenen in de Lloyd Anversois in 1963 (Une anthologie de la marine belge, door A. de Burbure de Wesenbeek).

U kan het proefschrift raadplegen in onze bibliotheek.Smiley.toerist (overleg) 11 mrt 2013 13:15 (CET)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Hogere Zeevaartschool Antwerpen. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 5 nov 2019 20:28 (CET)[reageer]