Overleg:Après Skihut

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Het is mij niet duidelijk waarom Zanaq vindt dat dit artikel verwijderd moet worden. Kan Zanaq dat uitleggen, svp?

NE= niet encyclopedisch=niet belangwekkend genoeg. POV=niet neutraal. Bijvoorbeeld het stelt dat het een "muziekstijl" betreft, terwijl de officiele website (een rommeltje) en de google meer een soort bandje oid suggereert: wàt precies is niet duidelijk. Verder is de opmaak nog niet geheel ok, oa. ontbrekende links naar andere artikelen. Op de verwijderlijst kan protest aangetekend worden. Je kunt je bijdragen op overlegpagina's overigens met vier tildes (~~~~) ondertekenen. — Zanaq (?) 5 mei 2006 15:39 (CEST)
Bedankt voor je tips. Ik zal mijn best doen om het artikel te verduidelijken. Denk je ook dat het artikel onvoldoende belangwekkend is voor iemand die wil weten wat Après Skihut is, waar het vandaan komt, wanneer het ontstaan is, etc.? — Jitse Schipper 5 mei 2006 15:51 (CEST)[reageer]
Zoals je begrijpt is "voldoende belangwekkend" erg vaag. Meestal als er "gerenommeerde bronnen" te vinden zijn over het onderwerp - normale publicaties en dergelijke - is het belangwekkend genoeg. Voor undergroundverschijnselen is het nog moeilijker. De website van de stijl/groep zelf is daarvoor géén geschikte bron. Ik denk dat als je het artikel verduidelijkt dat het dan misschien ook duidelijker wordt of het belangrijk genoeg is. — Zanaq (?) 5 mei 2006 15:57 (CEST)
Het lijkt me duidelijk zo, en voldoende neutraal geschreven. — Zanaq (?) 5 mei 2006 20:14 (CEST)
Dank je. In feite heeft Après Skihut allerlei betekenissen die (nauw) met elkaar samenhangen (zoals het café/discotheek, de groep mensen erachter, de cd's, de muzieksoort etc.) en ik heb geprobeerd deze verschillende betekenissen in het begin van de tekst te verwerken.
Ik vind het moeilijk te bepalen in welke volgorde ik de informatie precies moet aanleveren. Verder denk ik dat dit artikel uitgebreid kan worden met veel meer informatie en ik hoop dat mensen die er direct mee te maken hebben (dan wel voor- of tegenstander zijn) ook informatie toevoegen. Is het wellicht zinnig om van dit artikel een beginnetje te maken?
De link naar de officiële website heb ik verwijderd, omdat die site (naast het feit dat die erg rommelig in elkaar zit, zoals je terecht opmerkte) weinig informatie toevoegt. Ik wil in het lopende artikel nog interne links toevoegen (naar andere Wikipedia-artikelen).
Heb je verder nog adviezen hoe ik het artikel kan verbeteren? Bedankt en groetjes —  Jitse Schipper 5 mei 2006 22:45 (CEST)[reageer]
Mooi. Een beginnetje is het al niet meer: beginnetjes hebben op de nederlandse wikipedia maximaal 3 niet-trivale feiten. Interne links zouden mooi zijn inderdaad. Als je zou weten wat de oplage is van de cd's, kan daar ook mede uit afgeleid worden of het belangrijk genoeg is om te noemen. Ik neig op dit moment naar behouden. De opbouw vind ik duidelijk, en Apres Skihut hoeft alleen de eerste keer vetgedrukt. — Zanaq (?) 5 mei 2006 23:00 (CEST)


Diverse links naar andere Wikipedia-artikelen toegevoegd.
Gegevens over de oplages van de cd's heb ik helaas niet beschikbaar. Wel weet ik dat Après Skihut veel gedownload wordt en uitgewisseld via oneigenlijke wegen (downloadprogramma's e.d.), maar hieruit valt mijns inziens te concluderen dat er een redelijke belangstelling voor is. Het publiek van deze muziek bestaat voornamelijk uit jongeren en onder deze groep zijn de liedjes van Après Skihut (volgens mij) heel bekend en populair. Ik heb getracht hierover een paragraaf te schrijven, maar helemaal tevreden ben ik er nog niet over.
Jitse Schipper 5 mei 2006 23:30 (CEST)[reageer]

UPDATE mbt de bekendheid / populariteit van de Après Skihut:
Na een beetje zoeken op internet vond ik o.a. de volgende tekst:
"DJ Maurice mixt en stelt ook alle Après Skihut CD’s samen. Tot nu toe heeft dat meer dan 10 gouden platen opgeleverd en zijn deze CD’s nog steeds één van de best verkopende verzamel CD’s van Nederland!" (bron: http://www.steam-entertainment.com/set_frameset.asp?pad=http://www.steam-entertainment.com/djs/maurice/dj_uitgebreid.html)
Jitse Schipper 6 mei 2006 00:05 (CEST)[reageer]

Bekende nummers / Lief klein konijntje[brontekst bewerken]

Mijns inziens is Lief klein konijntje niet één van de bekendste Après-Ski-nummers en het lijkt mij dan ook geen relevante toevoeging aan de lijst met bekende liedjes. Anders zouden we de complete discografie kunnen opnemen, hoewel me dat ook een te overwegen optie lijkt. Wat vinden andere Wikipedianen hiervan?
Jitse Schipper 1 jul 2006 14:16 (CEST)[reageer]

ik vind van niet en wel om de volgende reden: er zijn op dit moment 18 apres skicd's ongeveer 35 nummers per cd = 18 x 35 = 630 verschillende nummers. Dit lijkt me een beetje te veel van het goeie.. Ynst 20 jul 2006 14:17 (CEST)[reageer]
Sorry Ynst, maar de hoeveelheid vind ik geen argument. Relevantie wél. - Jitse Schipper 20 jul 2006 22:36 (CEST)[reageer]

Verplaatsen/herschrijven?![brontekst bewerken]

Geachte dames/heren,

Vol verwondering heb ik dit artikel met bijbehorende overlegpagina gelezen en ik heb toch een groot aantal opmerkingen over dit artikel:

In dit artikel komt "de Après Skihut" in Rotterdam te veel naar voren. Dit doet de après ski als muziekgenre (zoals het categorisch weergegeven staat) ernstig tekort. Après ski is als muziekgenre al jaren niet meer geliëerd aan het skihut-concept, hoewel de naam dit wel doet vermoeden. Momenteel gaat in de scene zelf zelfs de discussie of après ski als genreaanduiding voor muziek nog wel kan. Een aantal jaren geleden hebben de meeste "Ski-jays" hun naam veranderd in "Feest-dj" en de meeste kroegen waar deze vorm van muziek draaien toegepast wordt heten geen "Skihut" maar "Feestcafe". De definitie van apres ski-muziek die hier gegeven wordt is naar mijn mening zeer onvolledig. Het kenmerk van apres ski (of zoals nu een meer gebruikelijke naam is: feestmuziek) is niet zozeer dat het vaak covers en parodieën zijn, in de dance- en pop-muziek wordt net zo veel gecovered en parodiën zijn daar ook niet ongebruikelijk. Feitelijk is après ski ook niet echt een op zichzelfstaande muziekstijl, het is namelijk een mengelmoes van verschillende muziekstijlen die dwars door elkaar gedraaid worden met als bijkomend kenmerk dat deze nummers vaak op hoog tempo achter elkaar gedraaid worden. Wat dat betreft zijn de cd's van "de Après Skihut" uit Rotterdam wel een goed voorbeeld, maar dit zijn lang niet de enige cd's. De kwaliteit van deze cd's is echter de laatste delen flink achteruit gegaan maar inmiddels zijn er voldoende tegenhangers, bijvoorbeeld "Après Ski Safari" van Dj Maurice (die de eerste delen van cd cd's van "de Après Skihut" ook heeft gemixt. Ook de genoemde dj's en cover-zangers horen eigenlijk uitsluitend thuis in Rotterdam, de meeste top feest-dj's werken nieteens in Rotterdam en reizen net als Dj Maurice heel Europa door.

Omdat dit artikel de geschiedenis van één van de bekendste café's van Nederland wel heel goed beschrijft is het zonde om dit artikel te verwijzen naar de prullenbak. Mijn mening is dat dit artikel (mits enigzins aangepast) wel degelijk op Wikipedia thuis hoort, juist omdat De Après Skihut in Rotterdam zo bekend is. Mijn voorstel is danook om dit artikel te veranderen in een artikel over de bovengenoemde café's, maar voor Après Ski als muziekstroming een nieuw artikel te schrijven door mensen (bijvoorbeeld dj's) uit de scene zelf.

Dan nog kort over de lijst met liedjes. Mijn mening is dat een artikel op Wikipedia duidelijk en herkenbaar moet zijn. Hoewel sommige platen idd hele goede voorbeelden zijn van platen uit de Après Ski-scene maar worden tegenwoordig vrijwel niet meer gedraaid. Mijn idee is danook om een lijst te laten samenstellen door een dj uit de scene.

Groeten, Dj Xilas

Dit is gewoon reclame voor een cafe/platenlabel!

Daar ben ik het mee eens! Matthijs J 24 feb 2008 15:17 (CET)[reageer]

Onduidelijk Onderwerp[brontekst bewerken]

Beste Mensen, Als ik de enige ben hoor ik het graag. Maar het is mij niet duidelijk waar dit artikel over gaat. Gaat het nu over de (dé)Après Skihut, het café in Rotterdam. Of gaat het over Après Ski muziek als muziekgenre? De eerste zin suggereert het eerst. Maar de rest van het artikel grotendeels het tweede hoewel het hier en daar nog verwarrend is. Bijvoorbeeld de onderdelen DJ's en Artiesten en zangers suggereren weer dat het over het café gaat. Hiernaast twijfel ik ook sterk aan de correctheid van het onderdeel Artiesten en zangers. Wat zijn de meningen hierover? Randy 16 okt 2008 00:36 (CEST)[reageer]

Stomverbaasd[brontekst bewerken]

Na de talloze discussies die ik zelf over mijn artikelen heb gehad, terecht of onterecht, ben ik toch wel verbaasd dat dit artikel bestaansrecht heeft. Ik had zelf eens een scoutingcentrum toegevoegd dat markant gelegen ligt (zonder vermelding van de muziek die we draaien) en heb er enige vrede mee dat dat artikel het niet heeft gehaald. Maar dan moet deze ook nog eens bekeken worden. Haal de muziek die gedraaid wordt weg, geen enkele historische of encyclopische waarde. Verder minder wervend redigeren (doe ik graag) en dan zijn we er bijna. Wesko (overleg) 12 nov 2011 12:19 (CET)[reageer]