Overleg:Arthur Japin

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Eerste opzet[bewerken]

Voor deze pagina is gebruik gemaakt van:

  • info op de Libris-site
  • http://www.hernehim.nl/japin.htm
  • aantekeningen van een interview met Japin, 2004-09-05 Openbare Bibl. Amersfoort.
  • Margriet Hunfeld - Het gebrek als goudmijn (interview met Arthur Japin), in Amersfoortse Courant, 7 aug. 2004.
  • info van www.arthurjapin.nl

en natuurlijk de boeken, etc. van Japin

Dick Bos 30 sep 2004 20:51 (CEST)


Meer info op http://www.schrijversinfo.nl/japinarthur.html Aiko 27 apr 2006 19:03 (CEST)


Waarom zet je hier wel meer info op Schrijversinfo en zet je schrijversinfo dan niet als link op de hoofdbladzijde?

Jacques Japin[bewerken]

In Een schitterend gebrek wordt in het nawoord vermeld dat het toneelstuk Arlekijn Hulla geschreven is door Jacques Japin in 1747. Is dit een voorvader van Arthur? H. overleg 6 feb 2010 13:04 (CET)

Precieze leeftijd Arthur ten tijde van het overlijden van zijn vader Bert Japin[bewerken]

Ik lees in het boek van Susan Smit, genaamd Wijze mannen het volgende. Ze interviewt hierin o.a. Arthur Japin en op pagina 68 zegt ze "Je vader pleegde zelfmoord toen je 13 was". Dit wordt niet weerlegd door Arthur zelf. Toch staat in het artikel dat Arthur 12 was ten tijde van de zelfmoord van zijn vader. Daar ik nieuw ben op Wikipedia wilde ik niet direct gaan knoeien in de pagina, want ik zag ook dat deze leeftijd al wel eerder gewijzigd is. Wat is nu wijsheid? Miekos (overleg) 19 dec 2012 00:37 (CET)

Op internet zijn er wel een aantal referenties die 12 hanteren, bijv. deze en deze. De vraag is hoe betrouwbaar/bruikbaar die zijn. Mogelijk wordt de leeftijd 12 genoemd in het interview waarvan de eerste refentie een samenvatting is. Zo niet, dan lijkt het mij beter af te gaan op het boek van Smit. Als de leeftijd 12 wel in dat marathoninterview genoemd wordt, wordt het lastiger. Het is ook mogelijk dat hij het zelf niet precies weet. MrBlueSky (overleg) 19 dec 2012 01:41 (CET)
Daar was ik al bang voor: dat interview kan alleen beluisterd worden op een computer met Windows. MrBlueSky (overleg) 19 dec 2012 01:47 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Arthur Japin. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 8 feb 2018 03:37 (CET)