Overleg:Battlefield 2

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

ne taalgebruik[brontekst bewerken]

het is allemaal nogal popi taal, ik heb geprobeerd er wat aan te doen, maar het is nog lang niet voldoende. vooral woorden als "map" "multiplayer" enzovoorts behoeven een nederlandse duiding of een artikel. voorbeeld:

  • Iedereen die op zogenaamde ranked servers gaat spelen kan op die servers door het aantal behaalde punten (punten behaal je door anderen te doden,te reanimeren of te helpen,...)de ranking omhoogwerken. Daardoor kan men nieuwe wapens vrijspelen.

vrijspelen? ranking wordt niet gelinkt aan punten of rangorde, waarom is een server ranked en niet ranking of rank? over de interpunctie hoef ik het al helemaal niet te hebben.

Dit is bovendien een breder probleem, volgens mij zijn veel artikelen over computerspellen zo. Ik heb me ooit een klein beetje beziggehouden met MMORPG - (of iets dergelijks, dit artikel lijkt een ander, veel beter artikel) maar er was geen beginnen aan. Wat hebben we aan de systeemspecificaties, die zijn niet-encyclopedisch, zeker niet op zo'n prominente manier in het artikel.

De lijsten zijn vooral onduidelijk. Wat zijn dan die teams? Die mappen? Wat gebeurt erop behalve mannetjes om tegen te vechten? Dat zijn dingen die je in een lijst kunt (wat mij betreft moet) vermelden.

zo kan ik nog wel even doorgaan. Als iemand - ook nieuwe en/of onervaren gebruikers - zich geroepen voelt om dit project op te pakken maar geen idee heeft waar die moet beginnen, wat encyclopedisch is, hoe encyclopedische taal eruit ziet, zal ik (en andere gebruikers die daar wellicht beter in zijn dan ik, voorzover niet op wikibreak), je daar graag in behulpzaam zijn, maar dit specifieke onderwerp heeft niet mijn interesse, de kwaliteit van de encyclopedie wel. Zanaq (?) 20 jan 2006 21:46 (CET)

Lijst Battlefield 2 Mappen[brontekst bewerken]

Ik denk dat ik een lijst ga maken met alle Battlefield 2 mappen, net zoals op de engelse wiki. Hierin informatie over alle mappen. Als iemand tegen is, meld het hier dan even.

SidewinderXP2 Talk to me! 21 jan 2006 10:01 (CEST)[reageer]

Ik heb een begin gemaakt met de Battlefield 2 mappen, zie Lijst met Battlefield 2 mappen. De stukjes zijn van de informatie die EA geeft over de mappen. Sommige dingen heb ik gehaald van het engelse artikel. SidewinderXP2 Talk to me! 21 jan 2006 12:34 (CEST)[reageer]

Ne taalgebruik 2[brontekst bewerken]

Gekopieerd van de overlegpagina van SidewinderXP2:

Battlefield 2
Hoi. Ik zie dat het hard bezig geweest bent om er toch iets van te maken. Vind je het erg als ik je zeg dat het resultaat wisselend is? een aantal zaken zijn flink opgeknapt, maar andere zijn verslechterd. Ik denk nog na over hoe ik dat het beste kan verwoorden op Overleg:Battlefield 2, zonder dat ik jou bijdragen kleineer.
vind je het erg als ik {ne} weer terugplaats voorlopig, ook als aandachtstrekker voor het bredere probleem wat ik op de overlegpagina beschrijf?
Voel je vooral niet persoonlijk aangevallen, ik waardeer je pogingen om de kwaliteit op te krikken zeer. Zanaq (?) 21 jan 2006 12:19 (CET)
Hoi, {ne} kan weer teruggeplaatst worden, ik ben het met je eens. Als je hebt gezegt wat er verschlechterd is, kan ik weer aan de slag. SidewinderXP2 Talk to me! 21 jan 2006 12:24 (CEST)[reageer]
Dank je voor je begrip. Ik vind het nogal leuk om dingen af te kammen, dus ik moet me vaak erg inhouden. Het volgende stuk is nauwelijks genuanceerd en wordt gebracht alsoft het de Van God Gegeven Waarheid is. Dat is uiteraard niet zo: het is slechts mijn miserabele POV. :-)
Bekijk dit verschil.
Voor het spelen is half geschreven als een soort handleiding, wat vermomd is door de constructie "de speler moet" in plaats van "je moet" of "kies eerst" die je normaal in een handleiding aantreft. Het is ook niet compact genoeg.
Multiplayer - Mijn prachtig compacte wijziging is weer uitgebreid, en het voegt niets toe, mijn juiste formulering zegt ook dat multiplayer betekent dat je met z'n tienen tegelijk belt meer spelers speelt, dus de waarde van de wijziging is onduidelijk. ;-)
ranking wordt nu beter uitgelegd. de link met rangorde ontbreekt nog. ook waarom de servers ranked zijn is niet duidelijk.
Nieuwe eigenschappen - wikipedia is geen changelog. kunnen de niet-opzienbarende wijzigingen zoals Realistische graphics, Radioberichten kunnen met de Q-toets gedaan worden. Door de muis te bewegen kan men over het menu bewegen. niet verdwijnen, en de rest in een mooi verhaaltje gieten? die uitleg over de ranked server kan mooi naar de sectie daarover verhuizen. wtf is vrijspelen?
Volgens mij had Sidewinder al voldoende begrepen hoe een lijst eruit hoort te zien, maar ik zal het nog een keer zeggen, omdat het een van mijn stokpaardjes is. Een lijst moet loutere categorisatie verlengen. Dat wil zeggen dat bij elk item op de lijst uitgelegd moet worden wat het is. Een fictief voorbeeld:
verder:
  • Er is nog niet veel veranderd aan het overige taalgebruik.
  • Engelse termen moeten worden vertaald en/of verklaard. voor map zou ik doen bijvoorbeeld: speelveld (map) of kaart (map), afhankelijk van de context.
Bijvoorbeeld: Het spel wordt geladen op een pagina waar allerlei dingen staan, zoals een kaart van de map....
kaart van de map: is waarschijnlijk in het engels map of the map oid. Dat kan nooit juist zijn. Dat het spel wordt geladen is overigens irrelevant, evenals het feit dat er allerlei dingen op een pagina staan.
ik zou iets doen als: Battlefield 2 start met een kaart (map) van het speelveld (map).
Bij spawnpoint is zoiets al bijna goed gedaan.
een heel lang verhaal. (Voor de DoeErDanWatAners: Als het geen breder probleem was had ik het artikel in dezelfde tijd zelf kunnen verbeteren, ware het niet dat ik geen verstand heb van games, en ik niet alle artikelen dienaangaande kan verbeteren: ik help liever een enthousiaste gebruiker die advies vraagt een handje.)
Ik hoop dat dit voldoende aanknopingspunten biedt. Zanaq (?) 21 jan 2006 13:24 (CET)
Nu moet ik wel zeggen dat ik die eigenschappen vertaald heb van de engelse wiki af. Voor de rest: ik zal de komende dagen erg mijn best gaan doen om alles beter te doen. Alleen zou je wat duidelijker willen zijn over hoe de: "Voor het spelen" anders moet, ik ben het met je eens dat het meer een soort handleiding is, maar hoe bedoel je: compacter. Over die mappen, dat er meer verklaart moet worden wat het inhoud, ik ben bezig met een lijst van alle mappen (gezien op de engelse wiki); zie Lijst_met_Battlefield_2_mappen. (Het bovenstaande van Zanaq is ook voor anderen bedoeld! Help mee!) SidewinderXP2 Talk to me! 21 jan 2006 15:00 (CEST)[reageer]
Dat wordt wel een hypergepimpte lijst zeg. mooi werk. Het taalgebruik is ook dik in orde. denk je wel aan de wikificatie? Ik ben nu bezig met het compacter maken van voor het spelen om te laten zien "hoe het moet" ;-) -- Zanaq (?) 21 jan 2006 15:43 (CET)
Wow, ik vind dat je dat mooi kan aanpassen, ik zal het ook op die manier proberen te doen in dit en volgende artikelen. Top! SidewinderXP2 Talk to me! 21 jan 2006 16:09 (CEST)[reageer]
Dank je. Ik heb net het en:Battlefield 2 bekeken en vind dat die lijst met new features daar ook wat overdreven is, maar het staat wat meer in verhouding tot de rest. Wel wordt op overleg door en:User:Ilyanep gevraagd: What's the difference between an expansion pack and a booster pack? Het antwoord op die vraag kan zo het artikel in wat mij betreft. -- Zanaq (?) 21 jan 2006 16:14 (CET)
Bedoel je dan op de engelse wiki toevoegen of op de nederlands, of op allebei? En hoe verbeteren we de verhouding tussen de features en de rest van het artikel? SidewinderXP2 Talk to me! 21 jan 2006 16:22 (CEST)[reageer]
Ook op de engelse wikipedia moet het gewist worden. ;-)
Als het artikel uitbereid wordt de verhouding gunstiger, maar ik denk dat we beter dat wat er nu is eerst netter kunnen maken.
Mijn persoonlijke voorkeur voor de features is om er een verhaaltje van te maken dat zaken tevens met elkaar in verband brengt. -- Zanaq (?) 21 jan 2006 16:29 (CET)
Ik interpreteer de vraag van SideWinder plots anders: Het verschil tussen expansion en boosting kan zo beide artikelen in. Als het toegevoegd is aan het nederlandse artikel breng ik het zeker naar het engelse. -- Zanaq (?) 21 jan 2006 17:00 (CET)

`Night Vision` plaatje vernieuwd[brontekst bewerken]

Ik heb de `Night Vision` afbeelding verbeterd nu ziet dat plaatje er beter uit.

Ik vermoed dat dat plaatje geen lang leven beschoren zal zijn. :-( -- Zanaq (?) 21 jan 2006 15:48 (CET)

Verbetering Eigenschappen[brontekst bewerken]

Zo, even een nieuwe kop gemaakt, we begonnen al meer naar rechts uit te wijken. Dat vindt ik een goed idee, ik bied me aan om deze stukjes aan elkaar te breien. Als jij dat op de Engelse wiki wilt doen, k ben nog niet zo heel goed in engels (A). De eigenschappen worden per stukje aan elkaar gebreid en onderverdeeld in kleine kopjes. Bijvoorbeeld: Squads is het kopje (wordt dan par 2.1) daar allerlei informatie over, dan een nieuw kopje, bijvoorbeeld Squad leider, en dat op de zelfde manier als Squads, en dan zo alles langs. Goed? SidewinderXP2 Talk to me! 21 jan 2006 16:43 (CEST)[reageer]

Prima hoor. Ik denk wel dat alles een beetje in elkaargeschoven moet worden. Bijvoorbeeld in het stukje over de Squads moet ook iets over de status van de leider staan. Ik zie graag tegemoet wat je ervan maakt, en dan kam ik dat gewoon weer lekker af. ;-) Als het af is vertaal ik het waarschijnlijk wel naar de engelse wiki dan. -- Zanaq (?) 21 jan 2006 16:48 (CET)

meer problemen, voorstellen uitweiding[brontekst bewerken]

...en wat voor type het is. : leg uit wat voor typen het zoal kunnen zijn. als je over de aard van kaarten en speelvelden hebt uitgelegd is er vast een alinea vol,
dus begin een nieuwe alinea.
... wat de aanleiding van deze strijd is. misschien wat meer uitweiding over de motieven van de strijd, en hoe dat samenhangt met het speelveld.
... en wat het belang is van de teams, dat lijkt erg belangrijk in het licht van de squads.
... en de kits. wat is er speciaal aan de antitankkit? er zit een antitankwapen in, duh! vermeld eventueel dat het de enige kit is met zo'n wapen, hoe je met een mes de loop kunt verstoppen etc...
... en probeer dat tevens in verband te brengen met speelvelden, hun typen, de legers etc, hou het grote overzicht in de gaten, treed niet teveel in details.
... ik denk dat het spawnpunt uitgebreid genoeg is. je kunt eventueel het artikel spawnen uitbreiden, dat heb ik erg mager gemaakt.
Wat is het verschil tussen de niveaus? ik denk aan een kort lijstje. een fictief voorbeeld:
de lezer vraagt zich wellicht af waaróm 16,32,64. ik heb een linkje gemaakt, maar misschien iets in het artikel? het is een beetje een vreemde link volgens mij.
Het stukje over de Nieuwe Eigenschappen is een aardige poging. Ik heb er heftig in gesneden. Die profielen zijn wat mij betreft NE. Dat iets mooi is, is POV, en POV daar hebben we allen natuurlijk een broertje dood aan.
  • teams is niet uitgelegd (zie hierboven) dus hoe die teams zich precies verhouden tot de squads, het speelveld, en de andere squads die niet tot je team behoren.
  • het las teveel als een handleiding, waar de gebruiker moet klikken is irrelevant wat mij betreft. Als het iets zeeeeer opzienbarends is zou ik het onder Trivia zetten:
  • Bevoorradingskist erg verwarrende term daar een kist ook een vliegtuig is.
  • Wat betekent RPG in deze context?
  • is er een naam voor dat menu, als het zo belangrijk is? T-toetsmenu klinkt marketingtechnisch niet geloofwaardig.
  • voor welke platforms is het spel eigenlijk uitgebracht? in welk jaar?
  • ik heb het nog niet goed (=onvolledig & niet gecontroleerd of er naar een dp gelinkt is) gewikificeerd: dat moet dus nog gebeuren.


==Trivia==

  • De graphics zijn mooier.
  • Je meldt je aan bij een squad door in het spawnmenu op squads te klikken.
  • het indrukken van de T-toets zorgt ervoor dat er een klein menu in beeld komt, waarmee onder andere bevelen ontvangen (of gegeven, in het geval van de teamcommandant) kunnen worden.
  • Het T-toetsmenu van de squadcommandant is uitgebreider dan dat van de leden.
  • Het spelersprofiel bestaat uit een naam en een wachtwoord.
  • de antitankkit bevat een antitankwapen
ik ben zoals altijd blij dat de informatie is toegevoegd. de vorm kunnen we nog wel wat aan sleutelen. succes en veel plezier gewenst ermee. -- Zanaq (?) 24 jan 2006 22:51 (CET)
Het triviastukje, ik vat t niet, wat moet daarmee gebeuren? Voor de rest, k heb t aangepast, maar ik heb werkelijk geen idee waarom de groottes 16,32 en 64 zijn.
Wat de niveau's betreft, dat moeten anderen dan even toevoegen, want ik heb geen id wat het verschil is, nouja, de bots reageren sneller met vuren, maar is dat genoeg om daar neer te zetten?
En dat T-toets menu, op de engelse wiki wordt het "T key menu" genoemt, en volgens mij wordt het ook zo genoemd in Battlefield, maar dat weet ik niet cker. SidewinderXP2 Talk to me! 25 jan 2006 15:18 (CEST)[reageer]
Het is al een heel stuk opgeknapt, vooral het begin: super!
Trivia is een grapje: dat zijn alle feiten die ik niet-encyclopedisch vond en uit het artikel heb gesneden. hahaha.
In binair wordt (als het goed is) het belang van de getallenreeks 1,2,4,8,16,32,64,128,256.... uitgelegd, ik vond de link wel leuk, maar vreemd.
niveaus, als je het niet weet is dat jammer. die snellere botreacties kunnen wel in het artikel. maak ook duidelijk dat niveau aan de moeilijkheidsgraad refereert.
Over de T-toets heb ik geen mening (omdat ik er niets vanaf weet), behalve dat de specifieke toetsen die gebruikers van software moeten indrukken meestal niet-encyclopedisch zijn.
In teams: op welke wijze moeten die 9 squads samenwerken? kunnen ze elkaar ook horen? of alleen de commandant?
dat spionagevliegtuig was al duidelijk, hoor. Ik wil alleen weten waar de letters R.P.G. voor staan. -- Zanaq (?) 25 jan 2006 17:13 (CET)

verandering eigenschappen[brontekst bewerken]

Kunnen we "Nieuwe Eigenschappen" niet beter "Nieuwe Mogelijkheden", dit komt dichter bij de betekenis van dit in het spel. Mvg, SidewinderXP2 Talk to me! 25 jan 2006 19:20 (CEST)[reageer]

van mij mag het gewoon mogelijkheden heten. -- Zanaq (?) 28 jan 2006 22:05 (CET)

Battlefield Communitys[brontekst bewerken]

Ik zie nu al links naar in totaal 3 Battlefield Community's, moeten er niet een paar weg? SidewinderXP2 Talk to me! 19 sep 2006 16:07 (CEST) Van hier uit kunnen lezers kijken welke keuze ze kunnen maken in community's Gewoon maar laten zoals het is dacht ik zo.[reageer]

  • Ik heb een link toegevoegd naar een actuele community, die nog altijd dagelijks wordt geupdated. Verder is deze website tenminste echt Nederlandstalig. Dat kan je van die andere link niet zeggen.

Opgeven voor bevelhebber na aanmelding[brontekst bewerken]

Als een speler zich bij een eenheid heeft aangemeld, kan hij/zij zich nog opgeven voor bevelhebber.

Wordt hier misschien een opgave 'voor de positie van bevelhebber' of iets dergelijks bedoeld? Mathonius 17 jan 2016 18:49 (CET)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Battlefield 2. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 30 mrt 2020 01:25 (CEST)[reageer]