Overleg:Eerste klasse basketbal dames (België)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Belofte van het jaar[bewerken]

Uit de lijst krijg ik de sterke indruk dat de titel 'Belofte van het jaar' nooit aan een dame wordt uitgereikt. Kan dit onderwerp worden verwijderd uit dit artikel? Bob.v.R (overleg) 29 nov 2017 12:14 (CET)

Als hier geen reactie op komt, zal ik op 8 december de bewuste sectie verwijderen. Bob.v.R (overleg) 1 dec 2017 19:21 (CET)
Je indruk is gewoon verkeerd. Dit komt door het geknoei van The Banner. Akadunzio (overleg) 2 dec 2017 18:29 (CET)
Inderdaad was mijn indruk verkeerd. Toelichting: bovenaan stond "... aan de meest beloftevolle jonge speler of speelster". En ik merkte niet op dat er een aparte kolom was met winnaressen. Ik heb nu in de genoemde zin of vervangen door en. Bob.v.R (overleg) 2 dec 2017 19:16 (CET)
Natuurlijk merkte je dat niet omdat dit doorverwees naar het artikel over de mannencompetitie, waar tegen de consensus in, de winnaars van de belofteprijs werden samengevoegd. Akadunzio (overleg) 2 dec 2017 19:27 (CET)
Aha vandaar. Dank je voor de uitleg. Bob.v.R (overleg) 2 dec 2017 19:38 (CET)
Dit geknoei is toch echt van de hand van Akadunzio. The Banner Overleg 2 dec 2017 19:41 (CET)
Hier was toch echt The Banner de oorzaak van misverstanden die bij de lezer kunnen ontstaan. Ik heb inmiddels voorgesteld de door The Banner doorgevoerde samenvoegingen ongedaan te maken. Het is absoluut ongewenst dat de lezer de dupe wordt van welles/nietes spelletjes tussen The Banner en Akadunzio. Dit kan zo niet. Bob.v.R (overleg) 2 dec 2017 19:53 (CET)
Ik denk toch dat het duidelijker zou zijn voor de lezer moest die hier een duidelijke tabel met enkel de vrouwelijke laureaten terugvinden in plaats van de huidige situatie waarbij ze een ander artikel moet opzoeken om de informatie daar als deel van een andere tabel te vinden.Tvx1 (overleg) 2 dec 2017 21:37 (CET)
De vrouwelijke laureaten vindt men gewoon in het artikel Belofte van het jaar (basketbal België). Akadunzio (overleg) 2 dec 2017 22:34 (CET)
We moeten de hoofdartikelen niet willen 'belasten' met een zeer groot aantal zeer lange tabellen. Dat doet afbreuk aan het overzicht. Ik sluit me dus aan bij Akadunzio, zie gaarne ook mijn overlegbijdrage van 3 dec 2017 00:15 (CET) op Overleg:Belgische eerste klasse basketbal (heren) waarin ik uitvoeriger op de zaak inga. Bob.v.R (overleg) 3 dec 2017 00:24 (CET)
Zo gewoon zijn die daar niet te vinden. Ze zitten mee vermengd in een andere tabel. Die tabellen zijn overigens helemaal niet zolang. Als je de vrouwelijke laureaten in een eigen tabel giet hou je slecht een tabel met amper twintig rijen over. Voor iets langere tabellen heeft Wikipedia meer dan genoeg technologische opties beschikbaar om die tabellen overzichtelijk te presenteren.Tvx1 (overleg) 3 dec 2017 02:09 (CET)
Er zijn hier op Wikipedia voldoende voorbeelden van tabellen waar mannelijke en vrouwelijke winnaars in dezelfde tabel staan. Dat is de vrijheid van diegene die deze tabel opstelt en dat is even overzichtelijk als twee verschillende tabellen. Akadunzio (overleg) 3 dec 2017 09:27 (CET)

'Nationale'[bewerken]

Bij een recente bewerking zie ik in de samenvatting staan als toelichting: 'Het is eerste nationale, Nadien volgen eerste en tweede landelijke'. Ik vind dit tamelijk verwarrend. Nationale is toch een ander woord voor landelijke? Bob.v.R (overleg) 6 dec 2017 19:28 (CET)

Daar kan ik ook niets aan doen. Zie de website van de basketbalbond. Landelijk is in dit geval regionaal. Dus alleen Vlaanderen of alleen Brussel-Wallonië. De volleybalcompetitie loopt ook zo. Akadunzio (overleg) 7 dec 2017 00:29 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Eerste klasse basketbal dames (België). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 8 sep 2018 07:01 (CEST)