Overleg:Benazir Bhutto

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Moeten de namen van de partijen Pakistan People's Party en de Muslim League niet in het Nederlands vertaald worden? Dit lijken mij namelijk Engelse vertalingen van de Pakistaanse namen. Tûkkã 27 dec 2007 19:28 (CET)

De partij staat bekend als PPP, las ik ergens [1]. JacobH 27 dec 2007 19:35 (CET)
Misschien dat het vertaald kan worden naar de Pakistaanse Volkspartij en de Moslim Liga? Crazyphunk 27 dec 2007 20:15 (CET)
Pakistaans bestaat niet :) Er zijn in Pakistan twee bestuurstalen, waarvan het Engels er een is (Urdu is de andere taal). De Engelse namen zouden dus best ook in Pakistan de gangbare namen kunnen zijn. Wat niet wegneemt dat ze best vertaald zouden kunnen worden... Ronald 28 dec 2007 00:28 (CET)
Maar de namen wordt toch gebruikt in Pakistan? Dan kun je ze toch Pakistaans noemen, of vergis ik mij nu. In ieder geval, ik zag dat enkele andere Wikipedia's artikelen over deze partijen hebben en de naam van de partij vertaald hadden. Als deze Engelstalige namen echter officieel zijn hoeft dat vertalen van mij ook niet zo nodig. Tûkkã 28 dec 2007 13:20 (CET)
Ik grapte dat de taal Pakistaans niet bestaat. Hoe dan ook, ik kan me voorstellen dat de partij van Bhutto in Pakistan meestal wordt aangeduid als PPP, een makkelijke afkorting. Misschien maar gewoon zo laten. Muslim League zou ik wel vertalen, omdat er soortgelijke partijen bestaan in andere landen (er zijn trouwens twee Moslimliga's in Pakistan). Is hier geen Beleid voor? Ronald 28 dec 2007 14:00 (CET)

Eerst was ze gedood door kogels in haar nek en nu door schedel breuk als gevolg van een onderdeel van een hefboom van de zonnescherm, hoe hebben we hier er in vredesnaam zo naast kunnen zitten??? Sswelm 28 dec 2007 17:09 (CET)

Het is beiden is bekendgemaakt door officiële Pakistaanse instanties, dus echt heel veel hadden we er niet tegen kunnen doen. Behalve dan misschien wat terughoudender te zijn bij actuele gebeurtenissen, maar je moet er eigenlijk toch wel vanuit kunnen gaan dat er eerst goed onderzoek gedaan wordt. Tûkkã 28 dec 2007 19:32 (CET)
Het is nog steeds onzeker wat nu haar doodsoorzaak is. Meerdere oogetuigen die naast haar waren zweren dat ze was geraakt door kogels in haar hals en schouwder, terwijl musharif officele regerings woordvoerdes beweren dat ze niet door kogels, maar een ongeluk van de zonnekap om het leven is gekomen. Volgens mij wordt er hier een spelletje gespeeld Sswelm 29 dec 2007 18:14 (CET)
Dat vermoeden heb ik direct al, toen ik het van de aanslag vernam. Bhutto was een belangrijk en een bekend oppositieleidster. Hans Kamp 2 jan 2008 13:16 (CET)
Nu er videobeelden beschikbaar zijn gekomen is de zonnedaktheorie erg moeilijk vol te houden. Ik heb met een referentie toegevoegd dat het ministerie nu ook zegt dat het zonnedak niet de oorzaak is. Tûkkã 2 jan 2008 13:26 (CET)

Al quada pakistan heeft ondertussen betrokkenheid in de nodige toonaarden ontkend. 77.251.187.88 4 jan 2008 13:19 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Benazir Bhutto. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 10 okt 2018 13:49 (CEST)