Overleg:Benjamin Creme

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Neutraal ?[brontekst bewerken]

Dit artikel mag wel iets neutraler. Bv:

In 1959 kreeg Creme zijn eerste telepathische boodschap

De Maitreya was al die tijd nog een geest, die slechts op een bandopname kon worden gehoord. Dit veranderde in juli 1977, toen zijn lichaam mayavirupa klaar was om te verschijnen. Het vestigde zich in de Himalaya, waar hij zich vanaf dat moment een poos schuilhield.

Dit lijken mij geen vast staande feiten. --SanderK 8 jan 2006 13:15 (CET)[reageer]

Welke feiten staan vast?[brontekst bewerken]

Volgens Share International, waar Creme de woordvoerder van is, zijn het feiten, en aangezien het verhaal in de sfeer van de opvattingen van Creme is geschreven zie ik niet waarom deze info niet op deze manier gepresenteerd mag worden.

Onze huidige staatsreligie, die ik maar even het mechanistisch positivisme noem, gaat ervan uit de de mens van de aap afstamt, maar ook dat is nog nooit als een vaststaand feit aangetoond. Hetzelfde geldt voor de meteoor die de dino's zou hebben uitgeroeid. Maar wie een verhaal schrijft in de sfeer van de heersende wetenschappelijke opvattingen mag dat best op die manier presenteren.

De informatie die Share verspreidt is iets anders dan hier wordt beweerd trouwens. De Meesters zouden zich na de ondergang van Atlantis hebben teruggetrokken (schuilgehouden??) in de Himalaya, in een etherische omgeving die Shamballah wordt genoemd. Het boek 'De meesters uit het verre oosten' van B.T. Spalding bericht hierover. Een geest is wel wat anders dan een etherisch bestaan. De bandopnames die door Share werden verspreid zijn toespraken van Maitreya via Creme, de teksten zijn gebundeld in het boek: "Boodschappen van Maitreya de Christus". Bandopnames van vóór 1977? Misschien doelt de schrijver op de mahatmabrieven, eind 19e eeuw?

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Benjamin Creme. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 28 jul 2017 01:57 (CEST)[reageer]