Overleg:Big Ben

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De big ben is erg beroemd! vele toeristen komen naar de big Ben toe om mooie foto's te schieten.

Ja, leuk hè? Handige Harrie 3 apr 2010 13:48 (CEST)[reageer]

Als jullie met de klok die wijzerplaten bedoelen. Dan is die inderdaad een van de zwaarste ter wereld. De klok(bel) die met hamer word geslagen is zeker niet een van de zwaarste ter wereld. ik ken zo 20 (bel)klokken opnoemen die allemaal zwaarder zijn dan die bel. onder andere, tsarenklok, tokohota ( ofzoiets in japan), world peace bell in amerika. Great paul in st pauls cathedral. de savienne ofzoiets van de kathedraal van sens. ( en die andere klok van die kathedraal die ook groter is) potetienne ofzo, pummerin stephansdom,parijs in de sacre coeur en de notre dame, petersklok,maria dolens, en ga zo nog maar een tijdje door. maar dan nog klopt het niet want die opschrift. staat op de bel zelf dacht ik. en niet op die wijzerplaten. dus ik zou het niet de grootste klok willen noemen. zelfs niet een van de grootste. tenzij je bedoelt dat het een van de grootste klokken is die met een hamer word aangeslagen. dan heb je wel gelijk. maar anders niet. --213.93.174.139 17 aug 2011 16:07 (CEST)[reageer]

Zie het lijstje 'beroemde klokken' op klok. Één van de, niet dé zwaarste. Richard 27 okt 2011 21:51 (CEST)[reageer]

Bedankt voor de aanpassing. Groeten. Spotter (overleg) 28 jun 2012 12:23 (CEST)[reageer]

Als degene die dit artikel heeft gemaakt in wikipedia NL een beetje opgelet had dan was deze fout nooit gemaakt nml.

Big Ben is de bijnaam van de grote klok die in de klokkentoren van het Palace of Westminster in Londen hangt.

Dit is dus onjuist, Big Ben is de bijnaam van de BEL die in de klokkentoren van het Palace of Westminster in Londen hangt.

serieus hoor, als diegene die dit gemaakt heeft ook maar 5 seconden op de engelse pagina gekeken had dan was deze fout nooit gemaakt. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 83.85.249.156 (overleg · bijdragen)

Serieus hoor, klok kan naast een synoniem voor uurwerk ook een synoniem voor bel zijn, zie bijvoorbeeld Van Dale of denk aan het woord 'klokkenspel'. Als degene die dit hierboven geschreven had even verder na had gedacht dan had hij zijn opmerking waarschijnlijk nooit op deze manier opgeschreven. Richard 12 okt 2015 16:12 (CEST)[reageer]
Je kan het misschien aan de grote klok, euh bel hangen? Rembert vragen? 12 okt 2015 16:16 (CEST)[reageer]
Het kan ook een kwestie zijn van de klok wel hebben horen luiden, maar niet helemaal weten waar de klepel hangt. Richard 12 okt 2015 16:19 (CEST)[reageer]

Restauratie (niet alleen van het uurwerk maar de hele toren..)[brontekst bewerken]

Ik zie verwijzingen naar NU.NL en RTLZ die naar mijn mening niet echt goede bronnen zijn om naar te verwijzen. Sterker nog, (in ieder geval) NU.NL heeft zichzelf sinds haar bestaan bewezen een zeer ONbetrouwbare bron te zijn. En dat is niet alleen een persoonlijk mening maar juist ook proefondervindelijk ondervonden.

Gelieve dan ook het hoofdstukje 'restauratie van het uurwerk' geheel te herschrijven op basis van de gegevens op de site van het Britse Parlement. Hier staat ook een Q&A subpagina waaruit onder anderen blijkt dat niet alleen het uurwerk maar ook de muur wordt gerestaureerd. Er word tevens een lift geplaatst i.v.m. de huidige (EU) brandveiligheidsnormen en de geraamde kosten zijn niet 40 miljoen euro maar £61... Gelieve de titel 'restauratie van het uurwerk' dan ook aan te passen in gewoon 'restauratie'. SaksischRos (overleg) 3 dec 2017 12:06 (CET)[reageer]

Referenties gevonden in artikelgeschiedenis[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Om de kwaliteit van bronvermeldingen binnen Wikipedia te verbeteren hebben we gekeken of er in de artikelgeschiedenis van dit artikel links naar externe webpagina's of naar andere wikis staan. In het verleden werd veel gebruik gemaakt van deze optie om de bron van een bewerking aan te geven, maar tegenwoordig worden bronnen meestal in het artikel zelf getoond. Het zou dus kunnen dat in de geschiedenis waardevolle bronnen staan die in het artikel zelf kunnen worden meegenomen.

Meer informatie over dit project is terug te vinden in de FAQ.

In de artikelgeschiedenis van Big_Ben zijn de volgende bewerkingen gevonden:

Zouden jullie kunnen kijken of deze links geschikt zijn om in de bronvermelding in het artikel mee te nemen? Bij voorbaat dank.

Groet, Valhallasw-toolserver-botje (overleg) 10 dec 2021 06:12 (CET)[reageer]

Als de bovenstaande bronnen zijn bekeken dan kan deze melding worden verwijderd. Als een lege overlegpagina overblijft dan kan deze met {{nuweg|afgehandelde botmelding}} voor verwijdering worden aangedragen.