Overleg:Bloedzuiverheid

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Uitgestorven?[bewerken]

Bij Volbloed families - uitgestorven staat Zwarts maar dat klopt niet. Narcissa en Andromeda Zwarts leven toch nog steeds? En Molly Wemel is ook een Protser en toch ook nog niet gestorven?

  • Er wordt daarmee als achternaam Zwarts bedoelt. Ze heten nu Narcissa Malfidus, Andromeda Tops en Molly Wemel. Er zullen heus wel meer verre afstammelingen zijn, maar niet met de naam Zwarts.
Het maakt ook niet uit hoe ze genoemd worden. Ze zijn geboren met die achternaam en zullen ook altijd zo leven. Dat is dus hun echte naam. Daarbij zijn ze nog altijd afstammelingen van die familie dus kunnen die families nog niet uitgestorven zijn.
Ja dat maakt wel uit, want de achternaam wordt alleen door de mannelijke lijn doorgegeven. Wanneer de mannelijke lijn niet wordt doorgezet sterft de familienaam dus uit, en dat is (zeker bij families die zich hebben aangesloten bij de Duistere Zijde) van doorslaggevend belang. eVe Roept u maar! 24 nov 2007 01:16 (CET)

Harry Potter is geen halfbloed, maar een volbloed tovenaar.

Harry is wel degelijk een halfbloed. Heb hieronder even de redenering gemaakt met het stamboommodel.Bartjedj 19 dec 2007 18:26 (CET)

Mama Lily=Dreuzel

 
 
 
 
 

Papa Lily=Dreuzel

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lily=Dreuzelgeborene

 
 
 
 


Lily=Dreuzelgeborene

 
 
 
 
 

James=Volbloed

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Harry=Halfbloed

 
 
 
 


Bartjed: Dit zou beteken dat er op elk moment volbloed tovenaars familie bij kunnen komen als de grootouders maar tovenaars waren. Waar heb je deze informatie gevonden. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Borachio (overleg · bijdragen)

Harry Potter is wel degelijk een volbloed tovenaar! Ik ga het nu niet exact citeren, maar in boek 2 wordt dit duidelijk vermeld in de scène waarin Malfidus Hermelien voor de eerste keer 'Modderbloedje' noemt en het begrip dus de eerste keer valt.

Vertalen[bewerken]

Kan iemand It would seem impossible to account for both of these occurrences by the normal Mendelian rules of inheritance. If magic is the result of a dominant gene, Squibs are easy to explain but Muggle-borns are not; if the gene is recessive, the reverse is true. However, if two genes are involved, the solution becomes much easier. vertalen? Freaky 24 mei 2008 18:29 (CEST)

Teddy[bewerken]

Het klopt niet dat Teddy Lupos halfbloed is, want al zijn grootouders hebben magische krachten. Dat is ook zo bij Harry's kinderen:

Molly Protser
 
 
 
 
 
Arthur Wemel
 
James Potter
 
 
 
 
 
Lily Evers
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ginny Wemel
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Harry Potter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
James Potter
 
Albus Potter
 
Lily Potter
In het artikel Teddy Lupos staat ook dat hij volbloed tovenaar is. Wat in dit artikel staat klopt dus inderdaad niet. Grt, eVe Roept u maar! 19 okt 2009 13:55 (CEST)

Modderbloedje[bewerken]

Ik wil de pagina Modderbloedje invoegen op deze pagina. Maar waar in deze pagina kan ik dat het beste doen? --Wouterruygrok1994 (overleg) 30 dec 2010 14:29 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Bloedzuiverheid. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 17 jul 2017 13:15 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Bloedzuiverheid. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 3 sep 2017 21:34 (CEST)