Overleg:Boek

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Overleg:Boek (document))

Toevoeging[brontekst bewerken]

Het woord boek is vermoedelijk afkomstig van het Germaanse woord voor beuk. De omslagen van de eerste boeken werden namelijk gemaakt van een rechthoekig stuk (beuken-)hout.

Beuk in het Germaans is Boche, heb ik toegevoegd. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 80.126.183.83 (overleg · bijdragen)

De of het?[brontekst bewerken]

Is het nu het kaft of de kaft? Dijkgraaf311 6 jul 2005 14:58 (CEST)[reageer]

Onjuiste benaming[brontekst bewerken]

Kaft is een onjuiste benaming in de grafische boekenindustrie. Men zegt voor een gebrocheerd boek een "Omslag" en voor een gebonden boek "Band". Het is omslag drukken en bandmateriaal drukken. JP Muis

Kleine wijziging in tekst paragraaf Middeleeuwen[brontekst bewerken]

Term 'conscriptorium ' moet zijn 'scriptorium': conscriptie is de term voor de algemene militaire dienstplicht zoals die werd ingevoerd onder het Franse bewind over de Nederlanden (1803-1813).

Met vriendelijke groeten, Sendanor


Ik zou graag hier nog een lijstje zien van de soorten boeken -detective -realistische -griezel -fantasie -... want voor school moeten wij een portfolio maken met vanalles van boeken en ik zou dat er graag aan toe voegen.

Groeten, moi*

Soorten boeken[brontekst bewerken]

het hoofdstuk soorten boeken vind ik nogal onvolledig: maar drie soorten! Heeft de maker het hier over verschillende manieren om boeken te maken, of gaat het hier om genres? eerst gaat het over een pocket en een E-book(verschillende manieren om boeken te maken), en daarna heeft hij het over een leerboek(genre). ik vind het nogal onduidelijk. Yayjepdude – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 80.126.183.83 (overleg · bijdragen)

Ik heb het ingepast in de indeling vorm/inhoud.--Patrick (overleg) 26 mrt 2012 10:59 (CEST)[reageer]