Overleg:Bordercollie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Laatst toegevoegde...[bewerken]

Laatst toegevoegde teksten teksten door gebruiker:Xakayna voorlopig hier geplaatst (i.v.m. taalkeuze) --Algont 19 jan 2007 09:44 (CET)

Kleuren in meer detail
Op genetisch vlak zijn volgende kleuren mogelijk: zwart, blauw, bruin, lilac (isabella), blue-merle (merle variant van de zwarte kleur), slate-merle (merle variant van de blauwe kleur), red-merle(merle variant van de bruine kleur), lilac-merle, sable (zwart, bruin, blauw of lilac), sable-merle (zwart, bruin, blauw of lilac), australisch rood, brindle, blond. Al deze kleuren, behalve de sable, de australisch rood en de blonde, kunnen komen in verschillende tri-colour combinaties, gaande van de veel geziene tan points tot het zadelpatroon en ook het minder geziene creeping tan. Ook kunnen alle kleuren voorkomen met enkel wit (gaande van alleen de tenen tot piebald) of met geen wit. De dilute vormen van de kleuren (blauw, lilac en dilute blond) hebben altijd amber kleurige ogen en een neuskleur die aansluit bij het pigment van de hond en ook de bruine hond heeft amber kleurige ogen en een bruine neus. De andere kleuren hebben lichtbruine ogen of donkerbruine ogen. Blauwe ogen kunnen voorkomen bij alle kleuren, maar komen meer voor bij de merles. Merle kleurige honden hebben dikwijls vleeskleurige vlekken op de neus.
De benaming van de verschillende kleuren kan variëren per land of per streek. Zo wordt de bruine hond in Engels sprekende landen dikwijls nog opgedeeld in red en chocolate en zodoende ook de merle varianten, naarmate hoe diep de kleur is. Blauw wordt ook dikwijls maltees genoemd en slate-merle dan maltees-merle.

Aard[bewerken]

De Border Collie is wel waaks maar niet verdedigend ingesteld.

Paul Hermans – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Paul.hermans (overleg · bijdragen) 2 mrt 2009 13:32

"Eye"[bewerken]

Waarom totaal geen vermelding van de meest karakteristieke eigenschap van de Border Collie?

Paul Hermans – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Paul.hermans (overleg · bijdragen) 2 mrt 2009 13:43

FCI rasstandaard[bewerken]

Aan Algont:

Als lid van de van de Belgian Border Collie Club kan ik u in naam van de voorzitter verzekeren dat er op de FCI rasstandaard geen copyright rust. Geen enkele website/auteur kan claimen het copyright op de FCI rasstandaard te hebben. Het zijn de rasverenigingen, in dit geval de Belgian Border Collie Club voor de KKUSH (België) en de Border Collie Club Nederland voor de RVB (Nederland), die de nederlandstalige rasstandaard opstellen.

Paul Hermans – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Paul.hermans (overleg · bijdragen) 2 mrt 2009 17:29


Link bij kleuren; verklaring !![bewerken]

Omdat er een heel grote verscheidenheid is in kleuren en dit gewoonweg onmogelijk is om deze hier allemaal te plaatsen, wil ik langs deze weg ook toestemming vragen om de link te laten staan, die is zeer volledig qua vachtkleuren en zal mensen goed kunnen informeren, doe die dus aub niet weg. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Border collie info (overleg · bijdragen) 31 dec 2009 19:30

In verband met auteursrechten[bewerken]

de tekst bij oorsprong en geschiedenis is aangevraagd bij het OTRS en is nog in afwachting!!– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Border collie info (overleg · bijdragen) 31 dec 2009 19:30

Opmerking Opmerking - De toegevoegde informatie is in deze bewerking terug te vinden. Ik heb de juiste referenties voor zover ik die kon vinden toegevoegd aan het artikel.–Krinkle 31 dec 2009 20:17 (CET)

Border Collie in plaats van bordercollie[bewerken]

Ik doe hier waarschijnlijk alles verkeerd, maar bordercollie is VERKEERD het is en moet Border Collie zijn. Zou dit aangepast kunnen worden, aangezien ik dat al gedaan had, maar werd gewijzigd?

Border collie info 31 dec 2009 20:33 (CET)

Taalkundig geldt dezelfde regel als voor borderterriër maar bordercollie staat niet in de lijst. Collie met een hoofdletter is gewoon fout (tenzij aan het begin van een zin natuurlijk). Kattenkruid (overleg) 12 dec 2011 18:00 (CET)

Ik had een artikel over de Cumberland Sheepdog vertaald en heb gemerkt dat de schrijfwijze van Border collie verbeterd was naar Bordercollie. Deze spelling is verkeerd. De officiële rasstandaard van de FCI vermeld dat het Border collie is. "Collie" is de benaming voor een bepaald type hond zoals bijvoorbeeld "Spaniël".Absintalsem (overleg) 5 jun 2016 23:31 (CEST)