Overleg:Bruce Lee

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

bruce lee ,was inderdaad een vooruitstrevend man ,de woorden "don't become...be(niets worden maar het zijn) is een van de uitspraken van deze merkwaardige man ,lichaam en geest samen gebruiken en éénheid van de twee is een goed dat gekoesterd moet worden,zijn naslagwerk 'the tao of jeet kune do' is verhelderend en zeker de moeite waard om te lezen en mag niet ondbreken in uw bib'

Constant in ontwikkeling[bewerken]

Bruce Lee was een man voor wie verandering de constante factor was. In bijna alles wat hij deed was hij constant op zoek naar verbeteringen en verdere ontwikkelingen. Zowel zijn vechtstijl als zijn trainingsschema's paste hij aan als de omstandigheden daar om vroegen.

Combinatie van oost en west[bewerken]

Zijn persoonlijke vechtkunst Jeet Kune Do was niet alleen een combinatie van diverse oosterse vechtkunsten. Bruce Lee heeft ook westerse vechtkunsten bestudeerd als westers boksen, worstelen savate en zelfs het schermen. Er zijn dan ook diverse elementen uit de westerse vechtkunsten terug te vinden in Jeet Kune Do's stijlkenmerken en trainingsmethoden.

Vraag[bewerken]

Ik heb een vraag: is Bruce Lee nou geslaagd voor zijn filosofie diploma of niet? Met andere woorden; heeft hij nou zijn bachelor of master diploma filosofie gehaald? En zo niet, hoeveel jaar heeft hij dan wel filosofie gestudeerd? (Ik ben vooral benieuwd naar hoe bekend hij was met de westerse filosofie.) In het artikel staat slechts 'Na het doorlopen van de universiteit...', maar dat is nogal vaag..

Volgens de engelse wikipedia versie van dit artikel heeft hij zijn bachelor niet afgemaakt, en is na drie jaar gestopt. Taketa (overleg) 2 apr 2009 10:52 (CEST)

geboren en getogen[bewerken]

Hij was geboren en getogen in Chinatown. [...] Na drie maanden keerden zijn ouders met hem terug naar Hongkong, waar Lee zijn jeugd zou doorbrengen.

Ik heb het net nog opgezocht, maar geboren en getogen betekent dat je ook je jeugd hebt doorgebracht waar je bent geboren. Zoals het nu staat lijkt het alsof Bruce ook is opgegroeid in Chinatown wat dus feitelijk niet zo is.

Pas het maar aan. Ik ga ermee akkoord. Gyte75 (overleg) 28 jul 2013 20:55 (CEST)