Overleg:Bruno Yammine

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Te verwijderen pagina's

Dit artikel is reeds genomineerd geweest ter verwijdering op de beoordelingslijst op 21 juni 2011. De behandelend moderator heeft toen besloten het artikel te behouden. Voor toelichting, zie hier.
Gelieve het artikel niet zomaar opnieuw te nomineren. Bevat het artikel grote onzin of fouten, kijk dan na in de geschiedenis of er sinds de laatste nominatie geen grote fouten zijn ingeslopen. Overleg eerst op deze pagina of doe een oproep op Wikipedia:Overleg gewenst.

B-plus[bewerken]

Er staat in het artikel dat hij zich regelmatig kritisch uitlaat over 'gematigde' unitaristische verenigingen zoals B-plus. Maar volgens dit blog zou hij 'werkend lid' zijn van B-plus. Dus, wat is het nu?--__ wester 8 jun 2011 14:57 (CEST)

Die gegevens zijn gedateerd, hij staat niet meer op lijst leden B Plus http://www.bplus.be/NL/Organisatie-3.php

Klopt, ik zie net dat de blog een archief van 2007 is. Maar volgens het artikel kwam hij reeds in 2003 op voor BUB. Zat hij al die tijd dan bij zowel de BUB als B-plus?--__ wester 8 jun 2011 15:06 (CEST)

B Plus is een drukkingsgroep, B.U.B. een politieke partij. Overlappingen zijn dus mogelijk, net zoals je actief kan zijn bij de VVB en bij de N-VA...

Controversiële politieke standpunten[bewerken]

Dit is toch de waarheid hij is enkel daardoor bekend, en "controversiële politieke standpunten" zijn toch geen schande. Bij een prof wielrenner die enkel bekend zou zijn omdat hij een kleine fiets heeft, mag dit toch vermeld worden. [Vergeten Jack Ver (overleg) 30 okt 2013 18:21 (CET)]

Ik neem aan dat deze niet-ondertekende bijdrage komt van degene die wijzigde aan het artikel. Hij heeft ongelijk. Yammine is in dit artikel voornamelijk besproken omwille van zijn doctoraat, dat een nieuw licht werpt op de Duitse politiek in verband met de 'Flamenpolitik'. Hij is dus niet "enkel bekend omwille van controversiële standpunten". Dat hij overtuigingen heeft over België is juist, maar als ze controversieel zijn, dan moet men dat woord toevoegen bij alle artikels die handelen over iemand die iets zegt of denkt over de Belgische toestanden. Die uitspraken zullen altijd wel voor iemand controversieel zijn. Nog verder gaande kan men op alle gebied, als iemand iets verklaart over om het even wat, melden dat het 'controversieel' is. Dus: niet in die rchting gaan. Hoe dan ook, of de meningen van Yaminne controversieel zijn, dat is POV. En dat hij voornamelijk om een andere reden E is, is duidelijk Andries Van den Abeele (overleg) 30 okt 2013 17:40 (CET)
Sorry voor vergeten ondertekening. Op één punt heeft u gelijk "controversieel" is niet E. Een ander woord zou beter zijn, eens nadenken. Jack Ver (overleg) 30 okt 2013 18:21 (CET)
Niet enkel op dit ene punt. Ook waar u schrijft dat hij enkel bekend is omwille van zijn politieke standpunten. De inhoud van het artikel spreekt dit tegen. met beste groeten. Andries Van den Abeele (overleg) 30 okt 2013 20:55 (CET)
Niet akkoord, volgens uw logica, zou er dan van elke doctor een artikel moeten gemaakt worden. Gegroet. Jack Ver (overleg) 31 okt 2013 09:19 (CET)
Ik hanteer hierin geen enkele logica, alvast niet degene die u me toeschrijft. De doctoraatsthesis van Yammine is een erkende interessante bijdrage tot de geschiedenis van België en Vlaanderen in de relaties met Duitsland. De Duitse 'Flamenpolitk' is een onderwerp dat al tot heel wat publicaties, historische studies en controverses aanleiding gaf. Yaminne heeft hierop een vernieuwend en interessant licht geworpen, door aan te tonen dat de 'Flamenpolitik' al veel eerdere wortels had in Duitsland dan wat tijdens de Eerste Wereldoorlog gebeurde. Hij mag hiervoor in de beroepsmiddens op heel wat belangstelling rekenen. Hij is dus wel degelijk hierom 'bekend'. Het artikel over Flamenpolitik op Wikipedia is voorbijgestreefd en moet nog worden aangevuld met de bevindingen van Yammine. Zijn thesis is uitgegeven door het Davidsfonds en artikels van hem zijn verschenen in 'Wetenschappelijke Tijdingen': twee oorden waar men zeker niet warm loopt voor het unitaire België, maar die de wetenschappelijke inbreng van Yammine erkennen en waarderen. Andries Van den Abeele (overleg) 31 okt 2013 13:04 (CET)
Elke doctoraatsthesis is een interessante bijdrage tot zijn vakgebied , tenzij u er natuurlijk van uit gaat dat sommige doctoraten onrechtmatig toegekend worden. De auteur mag altijd (in de beroepsmiddens) op heel wat belangstelling rekenen. Het vakgebied is natuurlijk niet altijd geschiedenis, maar volgens mij is geschiedenis toch niet belangrijker dan andere vakgebieden. Jack Ver (overleg) 31 okt 2013 15:38 (CET)
Ik zal het nog eenmaal proberen, want het begint toch overdreven te worden. U wil het natuurlijk niet begrijpen en dat is jammer en vervelend. Wat verkrampte veronderstellingen maakt u nu toch, om uw punt te proberen te maken? Ik maak natuurlijk geen enkele onrechtstreekse beoordeling van andere doctoraten. En er zijn inderdaad nog veel doctoraten, in uiteenlopende disciplines, die een artikel op wikipedia verdienen. Méér dan al die voetballers, popzingers, enz. In het huidige geval gaat het om een doctoraat op een domein dat maatschappelijk belangwekkend is. Weten en vooral aantonen dat de 'Flamenpolitiek' oude wortels had en dat ze uitging van een annexatie-verlangen om het Duitse rijk uit te breiden in het Westen, is een grotendeels nieuw gegeven en zeer interessant, dat het gewone academische overstijgt en buiten 'de beroepsmiddens' treedt. Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat in uw aandringen, met argumenten die er geen zijn, een persoonlijke animositeit tegenover Yammine een rol speelt. Altijd een slechte raadgever. Andries Van den Abeele (overleg) 31 okt 2013 23:18 (CET)

Mijnheer Van den Abeele, ik heb de indruk dat er van uw kant 'persoonlijke animositeit' een rol speelt. U moet eens mijn opmerking lezen op de laatste 'verwijdering nominatie'. {[ Opmerking: Indien het politiek standpunt van die persoon anders zou geweest zijn, hij zou NE zijn. Maar zijn standpunt is nu eenmaal zo, het wijkt waarschijnlijk wel af wat de meeste Vlamingen denken. Dat maakt hem misschien juist wel E. Ik weet het niet, dit laat ik maar aan andere Wikipedianen over, misschien laten wij Vlamingen dat juist beter over aan de Nederlanders, maar die lezen dit misschien niet. Jack Ver (overleg) 8 mrt 2012 09:53 (CET)]}

Ik ga mij nu proberen aan mijn voornemen te houden, en mij niet meer te mengen in artikelen over levende personen, zeker niet als ze gesteund worden door anderen. Dit plaats ik nu zowel op uw OP als op de OP van het artikel. Vele groeten Jack Ver (overleg) 11 nov 2013 11:12 (CET)

Goed genoteerd Andries Van den Abeele (overleg) 11 nov 2013 14:55 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Bruno Yammine. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 4 sep 2017 00:51 (CEST)