Overleg:Cádiz (stad)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dat nieuwe feitje vind ik niet zo opzienbarend, Flyingbird. Het aantal belangrijke Spaanse havens aan de Middellandse Zee is misschien wel kleiner dan het aantal dat wél aan die zee ligt. De grootste haven van Spanje, Bilbao, ligt in elk geval net zomin aan als Cadiz. En Vigo, Santander en Gijon ook niet. Fransvannes 23 sep 2003 00:24 (CEST)

Ik vind het ook niet opzienbarend, bijna alle feiten die ik totnogtoe op wiki heb toegevoegd zijn dat niet! Ik heb bij bijna iedere stad die aan de Middellandse Zee ligt, dit feit ook aangegeven. Niet opzienbarend, maar m.i. wel vermeldenswaard. Verder bevatte de tekst bijna geen informatie, dus iets meer leek me niet onwelkom. Misschien mede een kwestie van smaak? :-) Flyingbird 23 sep 2003 03:58 (CEST)
Eh ja, dat je aangeeft dat een stad wél aan een bepaalde zee ligt, lijkt me dan ook veel belangwekkender dan dat een stad níet aan een bepaalde zee ligt. Was je van plan dit in een artikel over Bilbao ook te vermelden? En in een artikel over Bordeaux? Afijn, ik ben het met je eens dat het artikel vooral nog erg kort was. Fransvannes 24 sep 2003 00:24 (CEST)
Niet zo zeuren, Frans.... Pieter 24 sep 2003 00:28 (CEST)

Ik had graag geweten van waar de informatie over de buitenlandse kooplieden in Cádiz komt. Kan iemand mij daar aan helpen?

De informatie komt uit het stadsarchief van Cadiz aan de hand van de testamenten die daar bewerkt zijn door de archivaris. Deze index op testamenten heb ik tijdens mijn bezoek aldaar begin juni 2001 gekopieerd. Er bestaat ook een gedetailleerde verhandeling van de relatie van Noord-Nederlandse kooplieden tot de havenstad in de 17de en 18de eeuw --Marc Alcide 3 jan 2007 17:13 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Cádiz (stad). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 10 aug 2018 18:52 (CEST)