Overleg:CERN

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ik snap niet helemaal dat Joegoslavië eerst genoemd wordt als lid van de CERN, waarna men er weer uittrad en nu toeschouwer is, terwijl Joegoslavië niet in het rijtje van 'observers' wordt genoemd. Vincentsc 9 jan 2008 20:33 (CET)

Gelijk heb je.Ik heb dehistorie er op nageslagen en het stuk over het land aangepast... --Ygrange 11 jan 2008 23:12 (CET)

deeltjes versneller op volle of halve snelheid?[bron bewerken]

op de pagina van de deeltjesversneller staat dat het vandaag op halve snelheid gelukt is te laten botsen, op de pagina hier van cern staat op volle snelheid. wat is het? iemand die dit op een van de 2 pagina's kan aanpassen met zekerheid?

Je probleem is alweer door iemand anders opgelost. --Tampert 4 apr 2010 21:23 (CEST)

neutrinoexperiment[bron bewerken]

Het is vandaag natuurlijk groot nieuws dat neutrinobundels de lichtsnelheid zouden hebben overschreden maar is dat nu ook al E? Ik kan me voorstellen dat men vindt dat het weg moet omdat de implicaties nog niet duidelijk zijn (men is er zelfs nog niet van verzekerd dat de metingen correct zijn). Aan de andere kant is dit flink gehyped en mocht het een meetfout blijken dan alsnog nieuwswaardig. --Tampert (overleg) 23 sep 2011 17:08 (CEST)

Kaart verouderd[bron bewerken]

De kaart met lidstaten is al enkele jaren verouderd. CaeciliaAquila (overleg) 11 jun 2021 03:49 (CEST)