Overleg:Cabine (trein)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dag Handige Harrie, dank voor je bewerking. Wel een vraag: waarom de korte uitleg van trekduwtrein verwijderd, en een overbodige zin toegevoegd na de zin over cabines in treinstellen? Voor de lezer lijkt het me prettig om wel een korte uitleg (één zin) bij trekduw-trein te handhaven, om de noodzaak tot al te veel tussen artikelen heen en weer springen te beperken. Die zin over cabines die binnen door aan elkaar verbonden zijn lijkt me meer op zijn plaats voor locomotieven met twee cabines. Eens? Vriendelijke groeten van Marten de Vries (overleg) 4 jan 2018 21:02 (CET)

De meningen zullen wel verschillen. Ik vind dat uitleg over trekduwtrein in dit lemma niet thuis hoort. Ja, dat resulteert natuurlijk in heen en weer springen, maar dat heb je altijd. Als ik spreek over "Parijs, dat is de hoofdstad van Frankrijk", zul je dat waarschijnlijk overbodig en zelfs hinderlijk vinden.
De zin over het looppad is misplaatst, dat ga ik corrigeren. Handige Harrie (overleg) 4 jan 2018 21:21 (CET)
Het verschil is dat iedereen op school leert dat Parijs de hoofdstad van Frankrijk is, en dat het begrip trekduwtrein alleen bekend is bij mensen met kennis van het spoor. Het is bij begrippen niet ongebruikelijk om een korte uitleg te plaatsen, eventueel voorzien van het sjabloon {{Zie hoofdartikel}}, {{zie ook}} of gewoon een wikilink, zoals in dit artikel. Overigens ben ik het wel met je eens dat de oorspronkelijke uitleg van trekduwtrein niet lekker liep. Voor nu denk ik aan het vervangen van "voor de cabine die wordt gebruikt als de trein geduwd wordt." door "voor de cabine in het stuurstandrijtuig, dat is het rijtuig dat aan de voorzijde van de trein rijdt als deze geduwd wordt." Vriendelijke groeten van Marten de Vries (overleg) 4 jan 2018 21:39 (CET)
OTOH, de mensen die dit lemma lezen, weten wel wat een trekduwtrein is, en de mensen die het onverhoopt niet weten, kunnen het misschien uit de naam wel concluderen. Ik kan goed leven met je suggestie. En je kent het wiki-principe: voel je vrij en ga je gang. Handige Harrie (overleg) 4 jan 2018 22:26 (CET)
Top. Vriendelijke groeten van Marten de Vries (overleg) 4 jan 2018 23:24 (CET)