Overleg:Chemisch element

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Is er misschien een andere titel te bedenken dan Scheikundig element, omdat de elementen in de Natuurkunde ook wel een grote rol spelen?

Ach ja als wij scheikundigen met veel moeite iets ontdekken gaat er altijd wel een natuurkundige mee aan de haal... Zo zijn ze wel. ;-) Jcwf 18:34 9 feb 2003 (CET)

Volkomen mee eens! De elementen zijn na hard zwoegen en veel piekeren in een prachtig systeem gezet door een chemicus. En wat blijkt, ook ozo nuttig voor fysici. Een groter compliment kan je als chemicus toch niet krijgen (ook een geintje hoor! Alle respect voor jullie vak). Elly 19:36 9 feb 2003 (CET)

Ach weet je Elly, ik ben eigenlijk vaste stof chemicus en ik weet nog steeds niet of dat nou scheikunde is of natuurkunde. Ik denk dat er maar 1 natuurwetenschap is waar we historisch vanuit verschillende richtingen aan zijn gaan werken en toen kwamen we elkaar ergens in de midden tegen. Wiki is ook wel een beetje zo. Er is uiteindelijk maar 1 wiki, of je nu Idols doet of natuurkunde of hout of farao's. Het leuke is juist dat je soms de verrassendste links kunt maken. Ook in dat opzicht is wiki een unieke gelegenheid tot integratie. Jcwf :-)

Atomair element geeft beter de lading weer: het is een element op atomair niveau. - Tenzij als men er vanuit gaat dat element reeds eenduidig is, maar dan kan scheikundig ook weggelaten worden. - Maar een ingeburgerde uitdrukking zomaar veranderen? Lvg

Ik heb een link gemaakt van natuurkundig element naar dit document. Als dan toch iemand naar natuurkundig element zoekt komt ie hier terecht