Overleg:Chinees restaurant

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een deel van de tekst van dit lemma is verplaatst vanaf Lijst van Chinese gerechten. Zie aldaar voor een deel van de voorgeschiedenis. cicero 27 mei 2005 02:26 (CEST).

  • Belangrijkste auteur van verplaatst stuk tekst: (huidig) (vorige) 15 aug 2002 05:35 Ganswijk

Chinees-Indisch[bewerken]

Dan word er verwezen naar Indonesie. Moet dit dan niet zijn Chinees-Indonisch want Indisch verwijst volgens mij naar India.

Nee, Indisch verwijst naar Indië, als in Nederlands-Indië. paul b [overleg] 10 feb 2007 21:22 (CET)
Chinees-Indonesisch/Indisch (Indonesian Chinese cuisine) en Chinees-"Indias" (Indian Chinese cuisine) zijn verschillende keukens. Overigens vraag ik me af of er niet beter en apart artikel Chinees-Indisch restaurant kan komen, daar dit een typisch Nederlands verschijnsel is met een specifieke geschiedenis. --hardscarf 21 mrt 2007 11:43 (CET)
Of het per se een apart artikel moet zijn, weet ik niet, maar met de zin 'De meeste Chinese restaurants in Nederland noemen zich Chinees-Indisch' wekt het artikel ten onrechte de indruk dat het alleen om een andere naam gaat, terwijl de meeste populaire gerechten van Chin.Ind. restaurants op en top Indisch zijn. De restauranthouders zijn vaak Kantonees maar Indonesisch-Chinees kan ook.
Sommige Chinese restaurants profileren zich als specialiteitenrestaurants met een nadruk op authentiek Chinese gerechten. Ik heb echter de indruk dat er geen strakke grens te trekken valt tussen beide aangezien ook de specialiteitenrestaurants vaak toch wat Nederlands-Indische gerechten op de kaart hebben staan (al is het maar voor om gezinnen en groepen te kunnen bedienen waarvan sommige leden vasthouden aan wat ze gewend zijn). Bever (overleg) 9 mei 2018 15:50 (CEST)

toevoegen referentie, situatie in Vlaanderen[bewerken]

Er moet nog een referentie worden toegevoegd. Het is echter mijn eerste keer op wikipedia, en heb geen idee hoe. Ik zal het later uitzoeken, moet nu nog wat doen. De link is. http://www.diversiteit.be/?action=publicatie_detail&id=36&thema=4 Kristof.boons 5/12/09