Overleg:Connexxion

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Begin[bewerken]

Goed begin. Maar kaderwetgebieden? VOC-gemeenten? Geen idee wat hiermee wordt bedoeld. Graag uitleg, of liever verwijdering van deze ambtelijke ballast... Wat die naam betreft: eigennamen worden altijd met een hoofdletter geschreven. Dus ook Connexxion. Fransvannes 13 jun 2003 10:48 (CEST)

Brabant[bewerken]

ik heb de vermelding 'concessiegebied West- en Midden-Brabant (was van BBA)' verwijderd, dit wordt opnieuw aanbesteed, zie 1– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door T Houdijk (overleg · bijdragen) 30 dec 2005 11:48‎ (CET)

Ambassador[bewerken]

Nieuwe Berkhof Ambassador bussen in Katwijk

Ik begrijp best dat er inderdaad wel erg veel foto's staan van materieel van Connexxion. Echter, Connexxion heeft nu eenmaal veel verschillend materieel. Een foto van de nieuwe Ambassador-bussen alsmede de nieuwe MAN AG-bussen mogen echt niet ontbreken. De MAN AG zal de komende jaren veelvuldig op lange streeklijnen te zien zijn en de Ambassador wordt bij wijze van spreke de nieuwe Den Oudsten MB200 en B88: bijna alle vervoersmaatschappijen hebben ze en je zal ze dan ook overal kunnen tegenkomen. En ze zijn nog vrij nieuw. Mijns inziens kunnen beide foto's dus echt niet weg. PPP 12 jul 2006 16:31 (CEST)

Dat is wel waar natuurlijk, de Ambassador is wel zo'n beetje gezichtsbepalend voor Connexxion maar die foto is niet echt van hoge kwaliteit, dat staat eerlijk gezegd wat storend zo direkt bovenaan de pagina. Een van deze twee bijvoorbeeld? T Houdijk 13 jul 2006 19:55 (CEST)
Ja, of deze, die ook op mijn gebruikerspagina staat en een dusdanige close-up is dat de naam Connexxion ook op de zijkant goed is te zien: PPP 14 jul 2006 13:38 (CEST)
Lang geen reactie meer geweest. Ik ga dan ook nu de bovenste foto vervangen door die van de Ambassador op lijn 35. PPP 19 jul 2006 14:57 (CEST)

Voormalige bussen?[bewerken]

(even de laag stof van deze pagina halen..) Sinds kort staan er op dit artikel een aantal voormalige bustypes welke in dienst zijn geweest bij connexxion. Maar is dat eigenlijk wel E-waardig? Zoals het er nu staat is het hoe dan ook niet goed, de lijst is verre van compleet. Wat doen we, lijst aanvullen of weghalen? Bonaber Shadow Monkey's Logo.png (overleg) 21 nov 2011 23:03 (CET)

  • Er kan ook een overzichtslijst gemaakt worden zoals te zien is bij onder andere GVU, Novio (en tegenwoordig Breng) e.d. Daar staat een duidelijk overzicht in een tabelvorm i.p.v. een lijst zoals er nu staat. Maar de wagenpark van Connexxion bestaat uit ongeveer 9000 bussen in verschillende series (al dan niet al afgevoerd). Michael 1988 (overleg) 22 nov 2011 09:45 (CET)
  • Maar alsnog blijft de vraag of het een goed idee is om ook de voormalige bussen te noemen, het zijn er namelijk wel erg veel. Bonaber Shadow Monkey's Logo.png (overleg) 22 nov 2011 13:04 (CET)
    • Tja waarom denk je dat ik zei dat het ongeveer 9000 bussen zijn. Misschien is het voor geïnterreseerden wel leuk. Dus ik zeg Voor Voor. Maar dan wel in sorteerbare tabelvorm en niet in een lijstjesvorm. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Michael 1988 (overleg · bijdragen) 22 nov 2011 18:40‎ (CET)
    • Ondertussen staan er al flink wat voormalige bustypes in dit artikel, waarvoor mijn complimenten aan allen die daaraan gewerkt hebben. Maar nu heb ik voor het artikel Buslijn 370 deze foto gevonden. Het betreft een bus van het type Berkhof Radial. Weet iemand daar meer over? Bonaber Shadow Monkey's Logo.png (overleg) 7 dec 2011 16:50 (CET)
      • Ik heb het opgezocht. Het betreft hier een voormalige ZWN/ZWN-Groep bus. Deze bus komt uit de serie 5780-5782 die in 1997 in dienst kwam. Dat is alles wat ik erover kon vinden en dit staat ook op de site die jij had gevonden. Even een leuke weetje. De nummers 5780 en 5781 zijn nu toegewezen aan de VDL Citeas die dienst doen bij Pouw Vervoer in de Gooi- en Vechtstreek. Michael 1988 (overleg) 7 dec 2011 17:12 (CET)

Tijdlijn[bewerken]

Kan of wil iemand de tijdlijn aanpassen voor wat betreft Centraal Nederland? In 1994 werd Centraal Nederland verdeeld tussen Midnet en NZH. In deze tijdlijn staat dat CN geheel in Midnet opging wat dus niet juist is. Daar de tijdlijn een bestand is weet ik niet hoe ik dit zelf kan aanpaasen. Bij voorbaat dank! Bijwyks (overleg) 16 jun 2012 12:29 (CEST)

Ik heb de afbeelding vervangen door een tabel, zodat er ook gelinkt kan worden en de tabel aangepast kan worden. Als het goed is klopt het nu. Airflow (overleg) 16 jun 2012 16:47 (CEST)
Ik heb de tabel aangepast met kleuren die ongeveer gelijk zijn aan de vorige afbeelding. Zo komt de tabel duidelijker over naar mijn mening. Maar ik vraag me af of Novio, Hermes en GVU (en de geschiedenis van die bedrijven) er ook niet in moeten? Het zijn wel dochterbedrijven, maar Syntus staat er ook tussen en dat was in het begin (tot 2007) ook een klein onderdeel van Connexxion (in ieder geval hadden ze aandelen in het bedrijf). Michael 1988 (overleg) 16 jun 2012 17:53 (CEST)
De tijdlijn laat zien wat de rechtsvoorgangers van Connexxion zelf zijn. Syntus staat erbij om te verduidelijken dat niet alle lijnen van Oostnet naar Connexxion zijn gegaan - alleen het voormalig GSM deel - (als dat er niet stond lijkt dat wel zo). De tabel gaat bewust tot 2001 omdat het vervoersgebied van Connexxion daarna veranderde door aanbestedingen. GVU, Hermes en Novio zijn dochterondernemingen en dus geen rechtsvoorgangers. Dat Connexxion eigenaar is van bepaalde bedrijven staat onder het kopje "aandelen in andere bedrijven". Eventueel zou je die tekst kunnen ondersteunen met een tabel. Airflow (overleg) 16 jun 2012 18:49 (CEST)
Dank voor de aanpassing, maar eigenlijk zou in de tabel ook nog naar voren moeten komen dat in 1994 het gebied rondom Den Haag en Leiden van NZH naar WN ging en het gedeelte rondom Utrecht van WN naar Midnet. Ik weet niet of dit op een duidelijke manier is aan te passen. Bijwyks (overleg) 17 jun 2012 11:00 (CEST)
Ik heb die tekst onder de tijdlijn gezet. Lijkt mij de beste oplossing, omdat de tijdlijn laat zien wat de rechtsvoorgangers zijn; wanneer en met wie ze zijn gefuseerd, dus niet zo zeer in welk gebied ze het openbaar vervoer exploiteerden. Als je dat wil weten, dan kun je naar de pagina van de desbetreffende vervoerder gaan. Airflow (overleg) 17 jun 2012 14:20 (CEST)

Lisse[bewerken]

De vestiging Lisse wordt Arriva en bijft steunpunt voor Connexxion bussen van de Zuidtangent. Spoorjan (overleg) 2 dec 2012 20:14 (CET)

Ah, zeker vernomen bij de OViB-excursie! Dank voor de uitleg! Bonaber Shadow Monkey's Logo.png (overleg) 2 dec 2012 20:23 (CET)
Ja, ik was een van de deelnemers. Spoorjan (overleg) 2 dec 2012 20:27 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 5 externe link(s) gewijzigd op Connexxion. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 4 sep 2017 20:10 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Connexxion. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 13 jun 2018 17:50 (CEST)