Overleg:Dan Ar Braz

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik heb Dan Ar Braz ingedeeld in de categorie Iers zanger vanwege zijn bijdragen aan de Iers/keltische folkmuziek. Officieel is de man natuurlijk een Bretons gitarist, maar het lijkt me dat een categorie: Bretonse gitaristen waarschijnlijk nogal leeg zal blijven. Heeft iemand een ander idee onder welke categorie Dan Ar Braz beter geplaatst kan worden?

Misschien is het beter om hem bij keltische zanger in te delen. Dan ar Braz heeft in zoveel keltische talen liedjes geschreven en opgenomen dat ierse zanger hem misschien wel een beetje tekort doet. Ik heb een wijziging aangebracht in de tekst. Language of the Gaels is gezongen in het Schots-Gaelisch, dat lijkt op het Iers maar verschilt net zoveel als Duits van het Nederlands verschilt.

Kortom, de categorie:Iers Zanger is helemaal niet op z'n plek hier, omdat deze categorie verwijst naar nationaliteit. Ik vervang het door Frans Zanger, als iemand een beter idee heeft, voel je vrij en ga je gang. Deadstar 21 dec 2005 10:09 (CET)[reageer]

Frans? Dan nog liever Iers...[brontekst bewerken]

Ik begrijp dat keltisch/bretons als categorie wel wat beperkt en klein is, maar "Iers"is ten minste nog Keltisch, "Frans" is dat zeker niet!

Overigens (beetje mierenn****erig) is Dan Ar Braz niet de Bretonse vertaling van Daniel Le Bras, Daniel Le Bras is de Franse vertaling van zijn oorspronkelijke naam. Dat het Bretons in Frankrijk als een laag ingeschatte minderheidstaal wordt gezien doet daar niets an af, natuurlijk