Overleg:De Hoop (rapcollectief)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Foto:

Bestand:dehoop.jpg

Onderzoek?[bewerken]

Waaruit kunnen we afleiden dat dit nummer de aanleiding was voor het onderzoek? Het artikel heeft als datum 11/2011, lijkt me dat het artikel gewoon een leuke titel heeft meegekregen. er referentie, de videoclip van Waar is de meisje? is pas een maand later op youtube geplaatst.

Naar aanleiding van dit lied bogen wetenschappers zich[bewerken]

(Aanhakend bij bovenstaande.) In het artikel viel te lezen: "De titel van hun hitsong kreeg ook bredere culturele duiding: in een artikel in NRC Next bogen wetenschappers zich naar aanleiding van dit lied over de vraag in hoeverre het lidwoord het in de Nederlandse taal aan het uitsterven is."

  • Het artikel in NRC Next geeft weer wat in een artikel in Onze Taal viel te lezen. Het is derhalve onjuist om te beweren dat wetenschappers zich in NRC Next bogen over de vraag in kwestie.
  • In het artikel in Onze Taal wordt 'Waar is de meisje' niet één keer genoemd. Als de wetenschappers zich juist naar aanleiding van dit lied hadden gebogen over de vraag in kwestie, zou dit zeker wel zijn vermeld.
  • Het artikel in Onze Taal is verschenen in het nummer van november 2011. De bespreking ervan in NRC Next dateert van 4 november 2011. De videoclip van 'Waar is de meisje' lijkt pas op 19 december 2011 te zijn gepost. (link) Het is niet onmogelijk dat het nummer al eerder gemaakt is, en al voor november bekend was bij de wetenschappers in kwestie, maar heel waarschijnlijk lijkt mij dit niet.

Ik heb daarom deze passage geschrapt. Muijz (overleg) 11 sep 2019 17:41 (CEST)