Overleg:De Nieuwe Wildernis (film)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De nieuwe wildernis is meer dan een film[bewerken]

Al geruime tijd bestaat er een blad met de titel de Nieuwe Wildernis en sinds enige jaren is er ook een vereniging met deze naam. Deze horen thuis op dit lemma. mvg henriduvent (overleg) 22 mei 2013 22:43 (CEST)

Het tijdschrift moet zijn eigen pagina hebben[bewerken]

Deze pagina is bedoeld voor De Nieuwe Wildernis (film), Nieuwe Wildernis (tijdschrift) zou een eigen pagina moeten hebben. De namen die rechts staan van de film crew hebben hier namelijk niets mee te maken.

Dat zou kunnen, maar dat hoeft niet. Dat bepalen we toch samen? Blad en vereniging zijn ouder dan de film, bijvoorbeeld. mvg henriduvent (overleg) 23 mei 2013 16:30 (CEST)

Kopje reactie[bewerken]

Het kopje reactie was ontzettend subjectief. Dit was meer een mening over het beheer van het gebied de Oostvaardersplassen dan werkelijk een objectief beeld van de recensies van de film De Nieuwe Wildernis. Er werd verwezen naar 2 'negatieve' recensies. Maar de meerdere 4 en 5 sterren recensies uit de Volkskrant, Telegraaf, Parool, Nederlands Dagblad, NRC, NU.nl enzovoorts wordt niet meegenomen. Als er een reactie stuk geschreven wordt is het wel belangrijk dat die de werkelijkheid belicht en niet een politieke mening verkondigd.

Worden als 'te veel' en 'te weinig' dienen vermeden te worden.

Het staat eenieder vrij om deze reactie verder aan te vullen. Ik heb slechts enkele bronnen die ik zo snel vond - van publiek, niet van nieuwsmedia - benoemd. DeVrolijkeSchrijver (overleg) 31 okt 2013 10:59 (CET)
Ik heb een meer genuanceerd nieuw stukje geplaatst. Dat kan eventueel worden gedetailleerd. DeVrolijkeSchrijver (overleg) 31 okt 2013 11:09 (CET)
Er staat nu: Er worden echter ook wel kritische kanttekeningen geplaatst. Die kritiek richt zich ten dele op de film, maar vooral ook op het veel bediscussieerde beheer van de Oostvaardersplassen. Maar waarom wordt niet verder duidelijk gemaakt waaruit die "kritische kanttekeningen" bestaan? Er wordt verwezen naar een bron, maar voor zover ik (snel) zie staan daar enkel (redelijk) positieve commentaren. GeeJee (overleg) 13 dec 2013 10:17 (CET)
De kritiek richt zich er op dat er geen mensen in beeld worden gebracht, dat er geen storende elementen in de omgeving te zien zijn, dat er geen aandscht is voor de minder gelukkige kanten voor het natuurbeheer, dat dierenleed niet aan bod komt e.d. De natuur wordt zoals in de meeste natuurfilms, vooral van zijn mooie kant getoond. Ik heb bron toegevoegd, mvg henriduvent (overleg) 13 dec 2013 11:19 (CET)
Ik zie de kritiek niet terug in de vermelde bronnen. Of moet ik daarvoor de filmpjes gaan bekijken? Lijkt me ook wel handig dat de kritiek benoemd wordt in het Wiki-artikel en dat duidelijk is wie de kritiek uit, in plaats van enkel stellen "er is kritiek". GeeJee (overleg) 13 dec 2013 15:56 (CET)
is aangepast henriduvent (overleg) 14 dec 2013 01:11 (CET)

Iemand heeft zijn eigen YouTube video als 'kritiek' op de pagina gezet. Dit werd als betrouwbare bron gebruikt. Dan zou je bij elke film negatieve YouTube recensies kunnen gaan neerzetten. Dit leek op linkbuilding.

Het gaat vast om de inhoud van het filmpje: de daar geprsenteerde mensen en kritieken. Het is onwaarschijnlijk dat de maker van het filmpje het hier als link toevoegde. mvg henriduvent (overleg) 22 mrt 2014 18:45 (CET)
Ik had dit geplaatst, maar heb zelf met het filmpje als zodanig niets te maken. Ik weet dat er vanuit de wetenschappelijke wereld nu eenmaal veel kritiek is op het beleid aangaande de Oostvaardersplassen, en dat mag best genoemd worden. DeVrolijkeSchrijver (overleg) 24 mrt 2014 09:23 (CET)
Kritiek op het beleid aangaande de Oostvaardersplassen zou ik verwachten in het artikel over de Oostvaardersplassen, en niet in dit artikel over de film. Vraag me ook af hoe relevant het filmpje De nieuwe Wildernix is. Iedereen kan wat op YouTube plaatsen. De vraag is in hoeverre dit weerklank vindt in 'echte' bronnen. GeeJee (overleg) 24 mrt 2014 10:27 (CET)
Me dunkt. zie het nieuwe boek woorden over de wildernis, artik3len in NRC, De Levende Natuur etc etc etc. mvg henriduvent (overleg) 24 mrt 2014 12:28 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 5 externe link(s) gewijzigd op De Nieuwe Wildernis (film). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 14 jan 2020 19:24 (CET)