Overleg:De Vliegende Hollander (schip)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

19 juli 2011. Ik probeer, in etappes, het stuk wat aan te passen, en literatuur aan te halen. Het gaat van de hak-op-de tak en er valt geen lijn te bespeuren. Daarnaast zijn veel hier beschreven theorieën al lang achterhaald.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door RubenKoman (overleg · bijdragen) \


27-06-2012 Ik heb al vele malen geprobeerd het stuk aan te passen. Er staat dat Terneuzen met een kanaal is verbonden met de Noordzee en dat er derhalve nooit een schip in Terneuzen kon liggen etc etc... Terneuzen kenmerkt zich al sinds de oprichting dat het aan de rivier de schelde ligt, dus geen kanaal, en een open verbinding heeft met de Noordzee.

Ik weet niet welke dwarse auteur mijn verbeteringen steeds verwijderd maar ik weet wel dat hij zich enorm voor schut zet!!!


Prima, komt u met een referentie c.q. bron en vermeldt e.e.a. Verder komt u anoniem met gegevens. Aanmelden is het devies! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door RubenKoman (overleg · bijdragen)

Een bron...? Google maps!!! Daarin in zeer duidelijk te zien dat de Terneuzen aan een van de drukste scheepvaartroutes ligt van Europa. Dagelijks passeren hier swerelds grootste container schepen. Hopende wikipedia hiermee voldoende te hebben geholpen.


Beste,

Ik heb uw reactie gestuurd aan de archivaris van Terneuzen, dhr. Carlo Buijsrogge. Hij geeft aan dat uw reactie NIET correct is. "Terneuzen ligt niet en lag nooit aan de Noordzee maar was er voorheen via natuurlijke waterweg de Honte en later via de Westerschelde verbonden. U kunt uw bron melden dat in plaats van ' Noordzee' , 'Gent' moet staan." Het gaat dus wel degelijk om het kanaal Gent-Terneuzen. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door RubenKoman (overleg · bijdragen)

Laatste poging... Ik heb nooit beweerd dat Terneuzen aan de Noordzee ligt. De tekst waarin staat dat Terneuzen via een kanaal is verbonden met de Noordzee komt niet van mijn hand, of mijn bron en kan ik ook niet aanpassen. Jammer dat toch de nukkigheid van sommige pagina beheerders dusdanig demotiverend kan werken op personen die goed bedoeld opmerkingen plaatsen. Ik bedenk me voortaan wel twee keer voordat ik een verbetering voorstel.


Nogmaals, noemt u graag een bron uit de literatuur als verwijzing, uiteraard valt Google daar niet onder, en identificeert u zichzelf. U bent nog steeds anoniem.

Lezen is handig... Hij zegt dat hij een deel wilt verbéteren, waarin stond dat Terneuzen alleen via een kanaal verbonden is aan de Noordzee, wat iedereen die een beetje topografie kent direct zou moeten verbeteren. En u zegt, dat Google MAPS, waarin kaarten worden laten zien, geen bron? Omgekeerde wereld hier.

De voorgaande discussie dateert uit 2012 en is allang beëindigd. In de tekst staat (terecht!) niet dat Terneuzen door middel van een kanaal met de Noordzee verbonden is. Het Kanaal Gent-Terneuzen dateert van 1827, maar daarvoor was 'enige tijd' de Sassevaart een verbinding tussen deze twee steden. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 30 apr 2015 18:38 (CEST)[reageer]