Overleg:De blindmaking van Simson

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

In het lemma staat: "Hij schonk het schilderij kort na de voltooiing ervan aan zijn beschermheer Constantijn Huygens." Erna E. Kok, specialist in netwerkende Hollandse schilders uit de 17de eeuw, ontkent in haar in 2016 uitgebrachte boek Netwerkende kunstenaars in de Gouden Eeuw. De succesvolle loopbanen van Govert Flinck en Ferdinand Bol (p. 29), een bewerking van haar dissertatie, dat Huygens de schenking accepteerde. Hij weigerde het, waarbij Kok opmerkt dat het "waarschijnlijk" ging om De blindmaking van Samson, dus niet helemaal zeker. Volgens Kok probeerde Rembrandt het niet kort na de voltooiing, maar in 1639 te schenken. Uit niets blijkt overigens dat Huygens de/een beschermheer was van Rembrandt. Kok geeft bijvoorbeeld aan dat Huygens "kennelijk" het schilderij weigerde, zodat hij zich niet verplicht hoefde te voelen om Rembrandt als schilder te promoten. Kok verwijst voor haar bron naar Inge Broekman, die in 2010 promoveerde op het proefschrift Constantijn Huygens, de kunst en het hof. Voorgaande is bedoeld ter uitleg van mijn wijziging van vandaag van 12:54 uur. 14 okt 2017 12:54 (CEST)

Referenties gevonden in artikelgeschiedenis[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Om de kwaliteit van bronvermeldingen binnen Wikipedia te verbeteren hebben we gekeken of er in de artikelgeschiedenis van dit artikel links naar externe webpagina's of naar andere wikis staan. In het verleden werd veel gebruik gemaakt van deze optie om de bron van een bewerking aan te geven, maar tegenwoordig worden bronnen meestal in het artikel zelf getoond. Het zou dus kunnen dat in de geschiedenis waardevolle bronnen staan die in het artikel zelf kunnen worden meegenomen.

Meer informatie over dit project is terug te vinden in de FAQ.

In de artikelgeschiedenis van De_blindmaking_van_Simson zijn de volgende bewerkingen gevonden:

Zouden jullie kunnen kijken of deze links geschikt zijn om in de bronvermelding in het artikel mee te nemen? Bij voorbaat dank.

Groet, Valhallasw-toolserver-botje (overleg) 16 jan 2022 06:13 (CET)[reageer]

Als de bovenstaande bronnen zijn bekeken dan kan deze melding worden verwijderd. Als een lege overlegpagina overblijft dan kan deze met {{nuweg|afgehandelde botmelding}} voor verwijdering worden aangedragen.