Overleg:Domineeskind

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Ik meen me te herinneren dat we een categorie Domineeskind hadden. Klopt dat? En wat is er mee gebeurd?

Op 4 januari 2005 ontstond deze categorie. Op 16 mei is deze weer verwijderd. Sietske | Reageren? 18 jul 2005 13:55 (CEST)
Aha. (Hoe weet je dat trouwens?) En wat was dan de reden voor verwijdering? Muijz 19 jul 2005 10:43 (CEST)
Ik weet dat omdat ik als moderator verwijderde versies kan bekijken. Voor de reden van verwijdering zul je moeten kijken in de geschiedenis van Wikipedia:Te verwijderen categorieën. Waarschijnlijk is hij gesneuveld in een uitgebreide discussie op die pagina over de categorieën over slagerszonen, religieuze personen, revolutionairen enzovoort. Sietske | Reageren? 19 jul 2005 15:46 (CEST)

De verwijdering was blijkbaar een beetje later. Ik vind het maar vreemd. Het is ook jammer dat juist door het verwijderen de eventuele discussie en argumentatie niet meer is terug te vinden. Muijz 20 jul 2005 01:43 (CEST)

Te verwijderen categoriën op 30 mei 2005[bewerken]

 1. Categorie:Slagerszoon
  • mag weg van mij Michiel1972 23 mei 2005 14:26 (CEST)
  • mee eens Mixcoatl 23 mei 2005 16:13 (CEST)
  • Als samensteller van de voortreffelijk accurate lijst van slagerszonen protesteer in ieder geval tegen (1) het onvindbaar maken van de argumenten die ik op deze pagina had neergezet om 'Slagerszoon' te behouden (2) het ombouwen van deze pagina zodat er over het hele onderwerp nu maar twee onbeargumenteerde 'mag van mij weg's zijn overgebleven van lieden die niet eens de moeite nemen dat oordeel te onderbouwen. Zo gaan we hier niet met elkaars werk om. Verder zoekt u het maar uit. Bart van der Pligt 24 mei 2005 00:53 (CEST)
   • Deze pagina zou niet gebruikt moeten worden om ellenlange discussies te voeren. Toen dat wel gebeurde, heb ik geprobeerd enige orde in de ontstane chaos te scheppen en heb ik argumenten verplaatst. Ik heb daarbij per ongeluk je opmerkingen over de "slagerszonen als Vdb en Lanoye en domineeskinderen als Gaaikema en De Jonge" verplaatst naar Overleg categorie:Christelijk persoon. (Mijn excuses daarvoor.) Ik heb je opmerking over de slagerszonen inmiddels ook op Overleg categorie:Slagerszoon geplaatst, zodat eventuele verdere discussies over deze specifieke categorie daar verder gevoerd kan worden... Ik vraag me overigens af of een lijst van slagerszonen net zo ongewenst is als een categorie (bijvoorbeeld wegens "niet-encyclopedisch") - Puck 29 mei 2005 19:46 (CEST)
  • Slagerszoon en domineeskind lijken me niet echt zoekwoorden om personen op te categoriseren. Slagers en dominees zijn niet dermate bekend dat het een indelingscriterium is.
  • Van de overige categorieën die een persoon naar eigenschap weergeven (onder het kopje Wegens relatief onbelangrijke eigenschap) ben ik op zich tegen verwijdering, omdat het redelijke indelingscriteria zijn. Firefox Overleg 26 mei 2005 15:11 (CEST)
  • Weg als categorie, maar kan wel als artikel en lijst! gidonb 28 mei 2005 17:22 (CEST)
zucht - ik heb op dit moment geen zin om een oude discussie op te rakelen. De categorie was in het leven geroepen om personen naar eigenschap een beetje te kunnen indelen. Maar als het plan is om wilde hervormingen door te voeren: ga gerust je gang. -- Quistnix 22 mei 2005 01:27 (CEST)