Overleg:Dominic Vos

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ik heb playlisten gevonden van die 2 minuten show, maar daar kom je alleen na goed zoeken nadat jezelf heb ingelogd, ik zou ze graag als bronnen willen toevoegen, maar dat heeft geen zin denk ik. Nlotte (overleg)

Als bron waarvoor precies? Niet alles rondom iemand is een goede bron. Mogelijk voor het genre dat die playlist behelst kan het een bron zijn. Maar moet dat in het artikel? Edoderoo (overleg) 14 jan 2020 13:13 (CET)

Is dat de rede dat er op sommige pagina's over mensen helemaal geen bronnen staan? Waarom is er dan de regel dat er bronnen moeten zijn? Is gewoon een algemene vraag ;) Nlotte (overleg)

Bronvermelding is in principe niet verplicht (maar wel gewenst), tenzij er gerede twijfel bestaat over verifieerbaarheid en/of relevantie. Dat is hier het geval. Encycloon (overleg) 14 jan 2020 13:52 (CET)
Na een bewerkingsconflict:
Dat sommige personen helemaal geen bron hebben, is soms wel problematisch, maar niet altijd. Iedere dag zoek ik van 1 artikel (vaak een persoon, vaak van deze lijst) die nog geen bron heeft een bron op. Dat zo'n artikel nog geen bron had, betekent niet dat de persoon niet relevant is, maar wel dat iemand die de persoon helemaal niet kent, die relevantie eigenlijk totaal niet kan controleren. In het artikel over Vos staat iets over de Tweede Kamer. Je zou dan denken dat hij relevant is, want hij is een verkozen politicus. Nu, dat is niet het geval, en omdat er geen bron bij staat, moet je maar gaan gokken wat zijn relatie met die Tweede Kamer dan is. Ik ben daar al een heel etmaal heel nieuwsgierig naar. Is hij er een keer op bezoek geweest? Heeft hij het klavier van Baudet gestemd? Is het gewoon onzin? Werkt hij er in de kantine, of als griffier? Zonder bronnen blijft het allemaal maar gissen. Edoderoo (overleg) 14 jan 2020 13:58 (CET)

Zijn een verkozen politicus en een ervaringsdeskundige dat ik lees, geen twee totaal verschillende dingen? Nlotte (overleg)

Ik ga er niet vanuit dat Mark Rutte om maar een naam te noemen zijn informatie bronnen gaat vrijgeven, echt geïnteresseerde zou je dat nog wel van kunnen verwachten.
Ik heb zijn CV[1] weten te vinden.

Laten we Mark Rutte er maar buitenhouden. Vos is niet met de minister-president te vergelijken. Een ervaringsdeskundige rond de Tweede Kamer. Mijn eerste indruk is dan dat hij lobbyist is. Daarvan lopen er in Nederland gauw honderdduizend rond, en in Brussel het dubbele. Ik zie nog steeds niet in waarom dat per se (meermaals) in het artikel moet worden genoemd. En ik mis dan dus de bron die aangeeft wat hij daar dan doet, want ik moet er nu naar gokken en gissen. Alles bij elkaar is het hele artikel daardoor een scheet in een fles, en dat is precies de reden waarom het is genomineerd. Edoderoo (overleg) 14 jan 2020 14:41 (CET)

Dat jij het niet interessant vind dat zegt niet dat andere mensen het ook niet interessant vinden. Dat is jou mening! Wikipedia is er toch voor iedereen en niet alleen voor jou? Nlotte (overleg)
Voor oninteressante zaken is er het internet inclusief LinkedIn. En dan zal ik de pagina van Vos inderdaad links laten liggen. Behalve die van Jan Vos de pianostemmer. Wikipedia is er niet alleen voor mij, maar zeker niet voor alles en ook niet voor iedereen. Edoderoo (overleg) 14 jan 2020 14:59 (CET)
Nee, als je Vos presenteert als 'ervaringsdeskundige in de Tweede Kamer' moet dat meer om het lijf hebben dan dat hij bijvoorbeeld af en toe een politicus een lobbymail stuurt. Zijn cv is geen onafhankelijke bron, dus daaruit blijkt niet dat dit onderdeel (met nota bene een eigen kopje) voldoende van biografisch belang is. Een encyclopedie moet wel degelijk feiten onvertekend en in de juiste verhoudingen brengen. Encycloon (overleg) 14 jan 2020 14:54 (CET)
Het wordt al heel vaag nu. Het is gewijzigd in in aanraking gekomen met leden van de Tweede Kamer. Dat ben/kom ik al tien jaar lang, maar dat is niet zo gek met volksvertegenwoordigers, die mengen zich dolgraag onder het volk. Dus zoveel zegt het niet. Ik like ze ook op Instagram, is dat ook in aanraking komen? Ik blijf voorlopig toch nog even bij de scheet in fles-vergelijking. Edoderoo (overleg) 14 jan 2020 22:23 (CET)

Volgen mij ben jij alleen maar bezig met dingen afzeiken omdat een pagina van jou is gerapporteerd, ik heb veel zitten lezen waar jij in gesprek discussie bent Nlotte (overleg)

Volgens mij ben jij dezelfde als het ip-adres gisteren, en vervolgens denk ik dat je Dominic Vos zelf bent. Maar al je ad hominem gaan het artikel niet beter maken, en de slechte bronnen eerlijk gezegd ook niet. Het toont allemaal wel weer aan waarom beter een onafhankelijk persoon een artikel kan schrijven, en niet iemand zelf. Edoderoo (overleg) 14 jan 2020 15:55 (CET)

K reageer ook eens ergens op, al die punten waar een bron? bij staat heb k in een interview in een blad gelezen. Kan zo te zien nergens een scan daarvan plaatsen. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 143.179.6.234 (overleg · bijdragen)

Dag IP-gebruiker,
In welk blad, door welke auteur, onder welke titel, met welke datum/editienummer? Een bron hoeft niet per se online raadpleegbaar te zijn (al kan zo'n scan eventueel nog naar een moderator of andere gebruiker gemaild worden ter controle). Encycloon (overleg) 17 jan 2020 09:16 (CET)