Overleg:Dorfbahn Serfaus

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Verwijderde tekst[bewerken]

De volgende passage stond al een tijd onzichtbaar in het artikel. Voor de duidelijk heb ik de passage naar hier verplaatst.

==In de wagons==
Als je bijvoorbeeld bij station Parkplats op de Dorfbahn staat te wachten kun je zien of de 'metro' eraan komt, dat staat aangegeven boven de deuren. Deze tekentjes staan boven de deuren: S<->R<->K<->P. Als de Dorfbahn op het station is gaan de deuren open en kun je instappen. Als je in de wagon zit of staat hoor je op de perrons; -Achtung, türe schliesst automätisch. Bahn fährt ab.- En daar achteraan een harde 'piep' en dan sluiten de deuren. Als de deuren gesloten zijn hoor je een 'gong' en vertrekt de 'metro'. Dan komt de halte-omroep en die gaat als volgt:
Naar de kabelbaan:
Nächtste Station Kirche. Bitte beachten Sie, oben die Türe die grüne ausspitz anzagen.
Nächtste Station Raika. Bitte beachten Sie, oben die Türe die grüne ausspitz anzagen.
Nächtste Station Seilbahn. Endstation. Bitte austeigen. Bitte beachten Sie, oben die Türe die grüne ausspitz anzagen.
En als je terug gaat:
Nächtste Station Raika. Bitte beachten Sie, oben die Türe die grüne ausspitz anzagen.
Nächtste Station Kirche. Bitte beachten Sie, oben die Türe die grüne ausspitz anzagen.
Nächtste Station Parkplatz. Bitte beachten Sie, oben die Türe die grüne ausspitz anzagen.
Bij station Parkplatz en Seilbahn zijn 6 deuren om een vergroting te maken van 3 wagons. Als er een derde wagon bij komt, kan in een van de drie wagons niemand uitstappen bij de haltes Kirche en Raika, want daar zijn maar 4 deuren, en in elke wagon zitten 3 deuren. De Dorfbahn bestaat nu uit 2 wagons. Als je in de wagons zit heb je ramen aan de voor en achterkant. Aan de ene kant kijk je in de andere wagon en aan de andere kant in de tunnel, het ligt eraan in welke wagon je zit. In de wagons zitten in de deuren ook ramen en boven de deur zitten 3 rode en 3 groene lampjes en daaraan kun je zie of de deur opengaat of niet. Als je bij een station aankomt en de 'metro' staat stil kun je door de raampjes zien bij welk station je bent. Er zit namelijk een sticker op de deur van het perron waaraan je kunt zien bij welk station je bent. Bij 3 stations zit er een sticker onder met extra tekst. Dat kun je zien bij -3 Lijn- en dan de stations met een pijltje erachter, dat is de extra informatie.

De redenen hiervoor zijn:

  • Weinig relevante en te gedetailleerde beschrijving van niet-encyclopedische aspecten
  • Geschreven in matige stijl en in de jij-vorm

Jörgen (xyboi)? ! 18 sep 2006 13:46 (CEST)

Ondergrondse 'kabelspoorweg' Dorfbahn Serfaus[bewerken]

Deze baan is per definitie geen spoorweg. Beter lijkt mij te spreken van een zweefbaan met luchtkussentechniek, voortbewogen door een kabel of iets dergelijks.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Aampv (overleg · bijdragen) op 27 nov 2016 om 23.05 uur (CET)}

In principe heb je gelijk. Echter, hoewel in het artikel over de metro de omschrijving een vorm van openbaar spoorwegvervoer in grote steden of agglomeraties die gebruikmaakt van een conflictvrije baan (ongelijkvloerse kruisingen) wordt gebruikt, bestaan er ook metro's die niet op rails rijden. Net als railvoertuigen en de Serfauser Dorfbahn rijden deze metro's echter wel over een vast 'spoor', al zijn er geen klassieke spoorstaven bij betrokken. Ik denk dat de huidige omschrijving in dit artikel (kabelspoorweg met luchtkussentechniek), zeker in combinatie met het hoofdstuk 'techniek', duidelijk genoeg is. Ook het artikel kabelspoorweg houdt overigens een slag om de arm met de formulering Kabelspoorwegen maken over het algemeen gebruik van spoorrails. Richard 28 nov 2016 15:48 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Dorfbahn Serfaus. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 5 sep 2017 06:44 (CEST)