Overleg:Dyab Abou Jahjah

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Bedoeling pagina?[brontekst bewerken]

Wat is deze pagina?

Deze pagina is bedoeld voor onderling overleg over het artikel. Als u vindt dat iets verwijderd of aangepast moet worden, en u denkt dat dit controversieel is, kunt u dit eerst hier neerzetten, dan krijgt u wellicht (maar niet altijd) een reactie van anderen daarop. Vooral als u grote stukken tekst wilt verwijderen is het verstandig hier een motivatie daarvoor neer te zetten. Elly 24 mrt 2004 16:19 (CET)[reageer]

Verheerlijking[brontekst bewerken]

Seg... Waarom verheerlijken jullie Dabbe Apu Cha-Cha nu? Het is gewoon de grootste crimineel die ze België ooit binnengelaten hebben!!! Of doet deze uitspraak wat te pijn in jullie socialistisch/groene oortjes? Graag een antwoord aub!

mvg Ikke (Een ECHTE Belg)

Waar wordt Abou Jahjah dan verheerlijkt? Volgens mij staat er gewoon een neutraal artikel. Sander Spek 1 apr 2004 14:15 (CEST)[reageer]
Het zou leuk zijn indien je je ongenuanceerde uitspraak kon onderbouwen met feitenmateriaal. Is Abou veroordeeld voor een rechtbank? Zo ja, dan kan dit worden vermeld in het artikel. Guaka 1 apr 2004 15:38 (CEST)[reageer]
En op lijst van criminelen natuurlijk. :) Sander Spek 1 apr 2004 15:54 (CEST)[reageer]

Ik heb het artikel bewerkt:

- Het Vlaams Blok is niet extreem-rechts, maar rechts-conservatief - De AEL is een (racistische, maar dat heb ik niet toegevoegd) organisatie die slechts Arabische moslims accepteert.

De toon van het artikel is wel een beetje alsof Abu JahJah een terechte "strijd" voert. In weze zijn ze racistisch (niet-Arabieren mogen geen lid worden) en antidemocratisch (itt het Blok)

Torero 29 juni 2004 09:52 (CEST)

Komaan zeg, het blok is even racistisch en antidemocratisch als het AEL. En het blok heeft er wel al een veroordeling voor een rechtbank voor opgelopen!
Kriske 29 jun 2004 09:57 (CEST)[reageer]

Ik vind het feit dat hij de slachtoffers van saddam niet noemt een beetje tendensieus. Als je tegen de doodstraf bent, dan ben je tegen de doodstraf, omdat de doodstraf, ook voor moordenaars, alleen maar een extra slachtoffer maakt. Zeker mag er getreurd worden om het feit dat ze niet eerst de andere rechtzaken behandelt hebben voor saddam de doodstraf kreeg. frietbsd.

Soenniet of sjiiet?[brontekst bewerken]

Is hij een soenniet of een sjiiet? Ik zou denken soenniet, maar zijn banden met hezbollah..

Ik weet niet meer waar ik het gelezen had, maar hij is van een sjietische vader en een christelijke moeder. Hij is zelf sjiiet.

Hij is een Libanese sji'iet. Verrekijker praatjes? 3 jan 2007 03:51 (CET)[reageer]

Mohammed Achrak[brontekst bewerken]

De rellen waren uitgebroken nadat een kind van Marokkaanse komaf was gedood door een Vlaamse buurman.

Mohammed Achrak is 27 geweest (http://www.diabolicdigest.net/Belgium/Antwerp_murder.htm). Dat is geen kind.

Misheu 3 aug 2006 16:51 (CEST)[reageer]

Excuses. Zulke fouten mag u wijzigen in de tekst. Verrekijker praatjes? 3 jan 2007 03:51 (CET)[reageer]

Slachtoffers van Saddam[brontekst bewerken]

Ik heb een stukje over al dan niet spijt betuigen naar de slachtoffers van Saddam aangepast omdat in het verwezen artikel duidelijk spraka is dat hij 'begrip' heeft voor de slachtoffers van Saddam en had gehoopt dat deze zelf in staat zouden zijn om Saddam te omvergooien.

Niet echt een verbetering[brontekst bewerken]

Jacobson1977 (nieuwe gebruiker die hiermee zijn eerste en tot hiertoe enige bewerking doet op Wikipedia) heeft op 22/05/2021 nogal wat wijzigingen en toevoegingen gedaan op het lemma, die eerder in de vergoelijkende zin gaan. Zo bv. door de vermelding dat hij na korte tijd scheidde te wijzigen in "later" en door te verklaren dat het zeker niet om een schijnhuwelijk ging ("meerdere malen juridisch ontkracht" beweert hij, met een voetnoot die echter niets bewijst).

De toevoegingen zijn eerder wazig. Zo bv. de zin Zijn ideeën ontwikkelden zich na 2009 tot een universalistische postkapitalistische lijn. Dit was heel duidelijk in zijn laatste boeken "De Stad is van ons" (Pelckmans 2014) en "Pleidooi voor radicalisering" (De Bezige Bij 2016)[4]. In een toonaangevend artikel in Knack heeft hij sterk kritiek geuit tegen "Identity Politics"[5]. Sindsdien heeft hij zich regelmatig tegen wat hij " De Woke Sekte" noemt, geuit[6]. Wat is me dat allemaal voor prietpraat. Er mag hier zeker nog aan gewerkt worden. Andries Van den Abeele (overleg) 23 mei 2021 10:54 (CEST)[reageer]