Overleg:Eddy Treijtel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Legendarisch is een gebeurtenis in de wedstrijd Sparta-Feyenoord op 15 november 1970.
Met een hoge uittrap raakte Treijtel een meeuw, die dood op het veld neerviel.
Sparta Rotterdam heeft de echte meeuw ondergebracht in het Sparta museum.
Feyenoord stelt een meeuw van een soort die volgens het Natuur Historisch museum alleen 
voorkomt in de lente ten toon in hun museum.

Het verhaal van de meeuw blijkt conflictstof tussen Sparta- en Feyenoord-aanhangers. Kan iemand het eens goed uitzoeken? Want wat er nu staat, "een meeuw die alleen voorkomt in de lente" is natuurlijk ook onzin.Sherlock Holmes 25 feb 2009 08:37 (CET)

  • Eens; daarom heb ik de tekst aangepast, totdat iemand dit nader uitgezocht heeft. FabioDekker 20 mei 2010 19:12 (CEST)

Geboortedatum en volledige naam[bewerken]

In het kader van een artikel over de mannen van 1970 doe ik ook genealogisch onderzoek naar de grote namen van die tijd. Om erachter te komen wie de ouders waren van Eddy heb ik een aantal persoonskaarten aangevraagd van bakkers die Treijtel heetten (ik wist alleen dat Eddy's vader bakker in Overschie was). Dat leverde uiteindelijk de juiste vader van Eddy op, maar ook wat verrassingen. Zo is de juiste geboortedatum van Eddy 28 mei 1946 en niet 23 mei 1946 en is zijn volledige naam Eduard Willebrordus en niet Eduard Willem zoals vaak wordt vermeld. Aangezien deze twee hardnekkige fouten overal vermeld worden waar iets over Eddy Treijtel wordt vermeld, lijkt het erop dat de gegevens vanuit een en dezelfde (foutieve) bron stammen. Bij deze gecorrigeerd dus.