Overleg:El Clásico

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Heeft iemand wat bronnen over deze naam? Hij lijkt me namelijk niet algemeen bekend. Ik kan geen vertaling vinden op de Spaanse en Catalaanse Wiki en evenmin op de Engelse of Duitse. Ik heb Google geprobeerd, maar derbi del universo levert niets op en derby of the universe slechts één hit in een forum. In het Nederlands vindt ik te term wel een paar keer (wat weinig voor een zo bekende wedstrijd), maar die hits zijn wiki-klonen of sites die naar wikipedia verwijzen als bron. Heeft iemand een stapel Voetbal Internationals of Voetbalderby's voor Dummies of zo? Henks 21 apr 2006 11:55 (CEST)

Persoonlijk komt de term mij wel bekend voor, maar directe bronnen heb ik daar niet voor. Vaak hoor je de naam inderdaad niet en ook het gebrek aan bronnen die naar deze naam op het internet verwijzen is dubieus. Met zekerheid kan ik hier niets over zeggen. Xisco is echter niet een persoon die zomaar onzinartikelen aanmaakt, waarschijnlijk kan hij ons verder helpen. FvS | Overleg 21 apr 2006 15:46 (CEST)
El Clásico is een term die vaker gebruikt wordt... [1] - Puck 23 apr 2006 16:47 (CEST)
Ik heb net een mailtje uit Spanje gehad. Het blijkt dat derbi del universo een behoorlijk bekende naam is, die ook wel eens wordt gebruikt voor Real-Atletico. Geen probleem dus, zou ik zeggen. Henks 25 apr 2006 16:47 (CEST)
Bedankt voor het uitzoeken Henk, FvS | Overleg 26 apr 2006 01:14 (CEST)
Een zeer late reactie van mij. Inderdaad Fvs, ik heb de naam niet verzonnen. De naam is door mij overgenomen uit een artikel over FC Barcelona - Real Madrid in De Telegraaf van 20 november 2004. In de Voetbal International ben ik de term ook weleens tegengekomen. Internationaal is Superclásico of simpelweg El Derbi volgens mij wel bekender. Xisco 5 jan 2007 19:15 (CET)