Overleg:El Salvador

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

"De Verenigde Staten van Centraal-Amerika viel uiteen in 1839 en El Salvador werd een onafhankelijke republiek." Volgens verschillende bronnen is El Salvador al onafhankelijk sinds 15 september 1821. Volgens bovenstaande zin is dit pas sinds 1839. Ook is "De Verenigde Staten van Centraal-Amerika" meervoud dus het werkwoord zou 'vielen' moeten zijn in plaats van 'viel'. Dit laatste kan ik niet met zekerheid zeggen. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 109.131.80.16 (overleg · bijdragen) 9 mei 2012 14:01‎ PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Wat betreft het eerste punt: El Salvador (toen nog San Salvador) werd onafhankelijk van Spanje in 1821, maar het werd toen geen onafhankelijk land, omdat het zich aansloot bij de Verenigde Provincies van Centraal-Amerika (ook wel Koninkrijk Guatemala, of Verenigde Staten van Centraal-Amerika genoemd). Deze sloten zich in 1822 aan bij Mexico (met uitzondering van El Salvador dat zich een korte periode onafhankelijk verklaarde). In 1823 ontstonden de Verenigde Provincies van Centraal-Amerika weer als onafhankelijk land, met inbegrip van El Salvador. In 1825 kreeg de federatie de naam Federale Republiek van Centraal-Amerika. In 1838-1839 stapten de meeste landen uit die federatie en bleef El Salvador als enige staat van de federatie over. In 1841 wordt de federatie officieel opgeheven. Dus ja, El Salvador werd onafhankelijk van Spanje in 1821, maar in 1839 (officieel 1841) een onafhankelijke republiek.
Wat betreft het tweede punt: het beste is om de Verenigde Staten te laten volgen door een werkwoord in het meervoud, tenzij je het afkort, dan mag het enkelvoud ook: http://www.onzetaal.nl/taaladvies/advies/vs-is-zijn. Mkr (overleg) 9 mei 2012 23:29 (CEST)

Deze tekst kan nog wel wat werk gebruiken met betrekking tot spelfouten en bronverwijzingen.

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op El Salvador. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 30 apr 2019 07:08 (CEST)