Overleg:Emanuel I van Portugal

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ik stel voor om de paginanaam te wijzigen van Emanuel I van Portugal naar Manuel I van Portugal. Ik begrijp dat het conventie is om vorstennamen in het Nederlands te vermelden, maar in dit geval is het wel erg gekunsteld. In Nederlandstalige boeken wordt altijd Manuel gebruikt en ook de naar hem vernoemde bouwstijl heet Manuelstijl. De naamswijziging zou dan ook doorgevoerd moeten worden bij Emanuel II van Portugal.

(Joplin (overleg) 19 feb 2011 10:31 (CET))

Ik snap wat je bedoelt, maar als ik de interwiki's bekijk zijn er méér talen die van "Emanuel" spreken... aangezien er op deze OP niet zoveel mensen langskomen zou je deze vraag misschien beter even in de Kroeg kunnen stellen. Meer meningen en input van anderen lijken me in dit geval wel noodzakelijk. Hartelijks, eVe Roept u maar! 20 feb 2011 15:47 (CET)
De Encarta heeft het ook over Emanuel I en over de Manuelstijl. Dit lijkt me iets waarbij beide mogelijkheden goed zijn en wat goed is hoeft niet verbeterd te worden (zie WP:BTNI). Ik pleit daarom voor handhaven van de huidige situatie. Met vriendelijke groet, Gasthuis(consultatiebureau) 20 feb 2011 16:44 (CET).
OK, als er geen consensus is, dan blijft het hierbij. Ik begrijp de overwegingen. Met vriendelijke groet, (Joplin (overleg) 20 feb 2011 21:38 (CET))

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Emanuel I van Portugal. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 5 sep 2017 12:03 (CEST)