Overleg:Etaoin Shrdlu

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Kapitaal of onderkast?[bewerken]

De titel van dit leuke artikel is op dit moment in kapitaal gezet, naar het voorbeeld van het stuk op de Engelse wikipedia. Toch kom je de tekst in het dagelijks leven bijna altijd in kleine letters tegen. Zie ook het bij de tekst geplaatste plaatje, en alle op de Nederlandse krantenwebsite vindbare vormen zijn in onderkast, voorzover ik zie. Het staat een beetje schreeuwerig, én er is geen dwingende noodzaak om de letterserie in hoofdletters te zetten, dus zou ik graag de titel willen veranderen in de onderkastvorm 'Etaoin shrdlu'. Heeft iemand daar bezwaar tegen? Glatisant (overleg) 8 okt 2011 00:47 (CEST)

Op zich niet, maar is het niet wat ongebruikelijk om voor het tweede woord een beginkapitaal te gebruiken? Paul B (overleg) 8 mei 2014 17:05 (CEST)
Op zich wel; ik heb het gedaan omdat de representaties in de rubriek 'Gebruik' beide woorden steeds met een hoofdletter zetten, je zou het personificatie kunnen noemen. Maar ik heb er geen probleem mee als je de woorden geheel in onderkast zet; de E is dan alleen nog kapitaal omdat het de eerste letter van de titel is. Glatisant (overleg) 8 mei 2014 20:21 (CEST)