Overleg:Félix Kir

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Naar aanleiding van de vraag op Overleg gewenst vind ik op de vier plaatsen waar nu om een bron wordt gevraagd, een verduidelijking wel op zijn plaats. Het plaatsen van een {feit}-sjabloon is daar niet het geschikte middel voor. In het algemeen trouwens blijft het vreemd om in de tekst van het artikel zelf de vraag naar een bron te plaatsen, in plaats van die vragen te stellen op de overlegpagina (die voor zulke inhoudgerelateerde vragen bedoeld is) en zeker wanneer onderaan reeds de literatuur is te vinden waarop de inhoud is gebaseerd. Een referentie toevoegen met een bladzijdenummer verhoogt de verifieerbaarheid of betrouwbaarheid niet en het {feit}-sjabloon toevoegen zonder motivatie geeft wel een erg willekeurige indruk. Waarom voor deze zin en niet voor een andere ?
Een verduidelijking vind ik wel op zijn plaats, want de vage of algemene bewoordingen op de bewuste plekken roepen ook bij mij wel vragen op (maar geen 'is dat wel waar'-vragen maar veeleer 'hoe, waar en wanneer dan'-vragen) :

  • 5000 krijgsgevangenen laten ontsnappen, tweemaal ter dood veroordeeld worden, en zich tussen oktober en december toch kunnen vrijpleiten : hoe ging dat in zijn werk ?
  • ook op de andere plekken zou ik wat specifieker zijn, bv. toevoegen wanneer Chroestsjow naar Frankrijk kwam, welke nieuwe woonwijken worden bedoeld enz.. Deze passages zijn wat vaag en het toevoegen van enkele details kan de verifieerbaarheid al snel verhogen.

Vriendelijke groeten, -rikipedia 1 jun 2010 00:03 (CEST)[reageer]

Beste Rikipedia, Op redelijke vragen geef ik graag een positief antwoord. Het zal een paar dagen duren want ik moet de biografie door Devance weer eens ter hand nemen. Maar het komt. Hartelijke groeten van Brugge naar Antwerpen! Andries Van den Abeele 1 jun 2010 02:49 (CEST)[reageer]
Beste Rikipedia, Ik kom nog even terug en verwijs alvast reeds naar de bijgevoegde biografische nota's van de stad Dijon en van het Franse Parlement. Daar staan de gegevens alvast vermeld die tot de 'strafste' behoren over die merkwaardige man, 'larger than life'. Als men die officiële instanties al niet meer zou mogen geloven, ja, dan moet men niets meer schrijven. met hartelijke groeten, Andries Van den Abeele 1 jun 2010 08:23 (CEST)[reageer]