Overleg:Fabricageproces halfgeleider

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dit kan beter[brontekst bewerken]

Het idee voor dit artikel is zeker goed; het onderwerp interessant genoeg. Het is alleen veel te beperkt beschreven; het komt nauwelijks boven het niveau van een eenvoudig hobbytijdschrift uit. Moet door een deskundige grondig bijgewerkt en mogelijk zelfs herschreven worden.

-- HHahn (overleg) 24 nov 2010 16:28 (CET)[reageer]

Beste Hahn,
Het idee ontstond na het schrijven van een aantal artikelen over deelprocessen van halfgeleiders. Het bleek en blijkt dat een aantal, maar niet alle, complexe stappen van zo'n proces wel omschreven waren op de losse pagina's, maar dat er geen overzicht was van alle mogelijkheden en opeenvolgende stappen (en dat verbaasde me zeer, de engelse Wiki is hierin wel erg uitgebreid).
Het overzicht kan dan ook inderdaad uitgebreider, het is daarom ook als een beginnetje aangemerkt, ik laat dat graag ook aan actuele experts over, maar als overzicht is het denk ik voldoende.
Lukas de Boer 26 nov 2010 07:54 (CET)[reageer]
Beste De Boer,
Ik kan het nooit nalaten om ook even te kijken op de gebruikerspagina van een schrijver, en in uw geval ook op uw eigen website. Daar zag ik een hoop info over uw loopbaan, maar voor uw opleidng moest ik lang zoeken. Uiteindelijk zag ik ergens dat u werktuigbouwer bent. Toen werd mij het een en ander duidelijk. U kent het "zichtbare" deel van de processen, als ik het zo mag noemen, maar de fysica en chemie erachter lijken voor u wat verder weg te liggen.
Ik heb ook nog gedacht aan de mogelijkheid verschillende artikelen te integreren. Maar dat leek me in dit geval toch niet zo'n goed idee. Immers lang niet alle technieken worden in alle gevallen gebruikt. Welke technieken in een concrete situatie gekozen worden, hangt af van het beoogde eindproduct (en, naar ik aanneem, van de beschikbare apparatuur en expertise; maar die bepalen eerder de keus van wat je wel en niet gaat maken).
U hebt groot gelijk dat u een verdere uitwerking aan een meer gespecialiseerd iemand over laat. Dat doe ik ook (ik ben fysicus, afgestudeerd in halfgeleiderfysica, maar beslist niet in halfgeleidertechnologie).
Ik heb nog heel even (maar niet grondig) gekeken of de Engelse Wikipedia iets vergelijkbaars heeft, maar ik kon zo gauw niets vinden. Op de Dutse heb ik nog niet gekeken.
-- HHahn (overleg) 26 nov 2010 11:35 (CET)[reageer]