Overleg:Ferdinand Jacob Nieuwenhuis

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Scriptie over Nieuwenhuis[brontekst bewerken]

Voor mijn master Architectuur van de TU Delft heb ik een scriptie geschreven waarin een deel gaat over het leven van F.J. Nieuwenhuis. Ik zou het liefst delen uit mijn scriptie willen kopieren op Wikipedia. Probleem is echter dat dit mijn citaten zijn zonder mijn eigen bronvermelding.

  • Moet ik dan telkens verwijzen naar mijn eigen scriptie? Of kan ik dit bij mijn eigen werk achterwege laten?
  • Of is het beter ergens op internet mijn scriptie te publiceren in pdf vorm en daar naar te laten verwijzen in het wikipedia artikel?

Bijvoorbeeld een deel uit mijn scriptie:


  • 1877 Utrecht: ontwerp Eendrachtszuil, Lepelenburg (niet uitgevoerd)[1]
  1. Ter herdenking van de ondertekening van de Unie van Utrecht (250 jaar geleden) ontwerpt Nieuwenhuis een eendrachtszuil op het Lepelenburg. Niet uitgevoerd wegens geldgebrek en het overlijden van de erevoorzitter, Prins Hendrik, zie Wiegman, M.A., De restauratie van het Domplein te Utrecht 1875-1932, Universiteit Utrecht (2007), p. 44. In het Utrechts archief, omschrijving catnr. 97029 wordt gesproken over een zuil ter gelegenheid van het 300 jarig bestaan met de datering 1879.

– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door JorritScharloo (overleg · bijdragen) 19 sep 2009 15:57‎

De volgende voetnoot is bij de recente herschikking van het artikel is de volgende voetnoot verwijderd, omdat het niet op Nieuwenhuis betrekking heeft:

Door de reorganisatie van het middelbaar onderwijs werd het arbeidsveld van bouwkunde flink uitgebreid. Hiervoor wilde minister Thorbecke een hoogleraar aanstellen. Zijn aandacht was gevestigd op Ludwich Lang, de voormalige leermeester van Gugel. Ludwig Lang won namelijk de prijsvraag voor het Rijksmuseum van Amsterdam, maar kreeg niet de opdracht. Ter compensatie werd hem het hoogleraarschap voorgedragen dat Lang afwees. Lang liet Thorbecke's aandacht vestigen op Gugel.

Dit gegeven kan wellicht wel in het lemma over Eugen Gugel worden verwerkt. -- Mdd (overleg) 12 nov 2015 15:39 (CET)[reageer]