Overleg:Fons van Westerloo

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Iemand - die er verstand van heeft - zou misschien even naar onderstaand stukje moeten kijken.

De radiostations van RTL Nederland, werden een drama onder leiding van Van Westerloo. RTL FM staakten uiteindelijk de uitzendingen na het juridisch verlies van FM-frequenties; Yorin FM was een onsuccevol avontuur nadat Van Westerloo daar veel geld in had laten investeren en werd uiteindelijk begin 2006 verkocht aan concurrent SBS Broadcasting die het station omdoopte in Caz!
Fons van Westerloo is een zeer invloedrijke mediapersoonlijkheid die zeer geliefd is bij velen, maar veelal tegenspraak of kritiek niet duldt. Fons van Westerloo heeft daarbij de neiging om zijn eigen 'vrienden' in zijn werksfeer te benoemen ten koste van diegenen die er eerder zetelden. Bij RTL resulteerde dit in het vertrek van programmadirecteur Leo van der Goot ten gunste van Bart in 't Hout (ex-SBS) alsmede de terugkeer van commercieel directeur Frank Eijken (ex-SBS). Van Westerloo, die zelf van SBS afkomstig is en die zenders mede heeft opgezet, accepteert het overigens veelal niet dat anderen een overstap maken ten nadele van RTL. Dit blijkt uit verschillende conflicten de afgelopen jaren rondom voormalige RTL-presentatoren.

Misschien dat dit op een of andere manier wel waar is, maar op deze manier is het niet bepaald npov. Luctor 14 mei 2007 20:00 (CEST)[reageer]


Hallo Luctor, je hebt gelijk, dat stuk is inderdaad niet neutraal. Ik heb er, met de kennis die ik van de media heb het onderstaande van gemaakt. Graag ieders commentaar voor ik het plaats.

Onder de leiding van Fons van Westerloo is er een einde gemaakt aan het verliesgevende Yorin FM door deze te verkopen aan concurrent SBS Broadcasting. Hierbij veranderde naam van het station in Caz! Ook zijn eigen radiokindje RTL FM stierf een vroegtijdige dood doordat RTL FM haar etherfrequenties kwijtraakte aan radiozender 100% NL. Met enkel de kabel en internet was het laten bestaan van RTL FM volgens Fons van Westerloo commercieel niet interessant meer.
Fons van Westerloo is een invloedrijk persoon in de mediawereld en staat bekend om zijn eigenzinnige manier van leidinggeven. Vermeld dient te worden dat Fons van Westerloo bij RTL opnieuw samenwerkt met een trouw clubje mensen van zijn tijd bij SBS Broadcasting, waaronder programmadirecteur Bart in 't Hout en commercieel directeur Frank Eijken.


Mark W 4 jul 2007 21:57 (CEST)[reageer]

ik weet niet hoe dit inelkaar gezet is, maar 't is een ramp om te lezen SimondelaCourt 12 mrt 2009 19:59 (CET)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Fons van Westerloo. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 3 dec 2019 09:02 (CET)[reageer]