Overleg:Galatasaray SK

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Gelijkspel Hamburg[bewerken]

(13 maart 2009) 1-1 gespeeld tegen HSV in de uefa-cup. Het staat al wel op de Uefa-cup 2008-2009 pagina maar niet hierop.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.31.155.177 (overleg · bijdragen)


Turkse supercup update[bewerken]

Galatasaray heeft de Turkse supercup niet negen, maar tien keer gewonnen. De laatste was dit jaar(2008) waarbij Kayserispor met 2-1 werd verslagen.

Stadion[bewerken]

Waarom staat er geen info over het huidige stadion en het nieuwe Aslantepe project.

zoiets: http://en.wikipedia.org/wiki/Galatasaray_S.K.

En waarom staat het bedrag in dollar én in euro's?– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 145.33.128.34 (overleg · bijdragen) 2 jul 2009 10:02

Dat was inderdaad niet duidelijk. Ik heb die zin er daarom helemaal maar uitgehaald, want er mankeerde wel meer aan. Davin 4 jul 2009 09:44 (CEST)

Ultraslan[bewerken]

Ook mis ik informatie over Ultraslan en informatie over één van de grootste derbies ter wereld. GS - FB & FB - GS. Wat wel te vinden is op de engelse en turkse wikipedia!

Saša Ilić[bewerken]

Waarom is de naam van Saša Ilić niet op de authentieke manier gespeld, maar via de Turkse grammatica? --JadranSport 8 sep 2006 03:19 (CEST)

Ordening[bewerken]

De trainers lijst bevat onjuistheden, deze ga ik ook ordenen

ook wil ik erbij melden dat het contract van Eric Gerets niet verlengt gaat worden het bestuur zet de voorkeur bij een Turkse trainer. 82.168.59.236 27 apr 2007 15:24 (CEST)

De heer Feldkamp die al eerder trainer was bij de club zal de functie als technisch directeur gaan bekleden en zal maandag gepresenteerd worden las ik Keser zal ook maandag zijn handtekening zetten als trainer. Redman 3 jun 2007 14:04 (CEST)

Erdal Keser zou in verband met prive problemen geen trainer kunnnen worden van de club en is in de nacht van maandag 4 mei overgevlogen naar Duitsland, het betreft zijn dochtertje. Keser zou in 1 van deze dagen zijn handtekening zetten onder een 2 jarig contract maar dit gaat dus niet door.

De heer Feldkamp die technisch directeur zou worden werd samen met Ahmet Akçan aangesteld als duo trainer op 5 juni 2007. Feldkamp zal door zijn grote leeftijd op de achtergrond functioneren waardoor Ahmet Akçan de touwtjes in handen krijgt.

Arslan1 5 jun 2007 10:35 (CEST)

Vlagicoontjes bij de trainers[bewerken]

de trainers lijst bevat bij een aantal namen vlagicoontjes maar bij andere namen weer niet, dit ziet er slordig uit alsof iemand niet helemaal de moeite nam om ze allemaal te plaatsen ik haal de vlagicoontjes ff weg of je zet bij alle namen een vlagicoon of je zet helemaal niets ;) want dit ziet er slordig uit

groetjes, 82.168.59.236

Ik heb alle vlagicoontjes bijgevoegd :) heb er wel 1 rij van gemaakt net als in het Ajax artikel daar staan de trainers ook in 1 rij omdat ivm krapte, sommige namen worden lelijk onder elkaar geplaatst dit ziet er slorig en onleesbaar uit

groetjes, 82.168.59.236

Mooi! Je kan je berichten op deze overlegpagina trouwens ondertekenen met vier tildes, dus zo: ~~~~. Dan krijg je zoiets: Ninane (overleg) 27 apr 2007 14:28 (CEST)

Mooi inderdaad, maar even een vraagje.. Hoe weet je zo zeker dat Erdal Keser volgend seizoende nieuwe trainer van GS zal worden? Ik zie het niet terug op de Turkse/Engelse Wikipedia. Met andere woorden: wat is je bron? (Scisa 27 apr 2007 14:39 (CEST))

Ik had het toevallig gezien op de Engelse wikipedia maar daar word het steeds weggehaald door bepaalde gebruikers die veel aan vandalisme doen het is trouwens meerdere keren aangekondigt op de website van de club zelf, het kan kloppen dat het op de Turkse niet vermeld staat daar zijn veel artikelen niet up to date ik zal het anders ff opzoeken voor je ik ben er haast zeker van namelijk. 82.168.59.236 27 apr 2007 15:22 (CEST)

Verwijderingsnominatie Afbeelding:Hakan.jpg[bewerken]

Eén of meerdere afbeeldingen die gebruikt worden op deze pagina of overlegpagina, zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Afbeelding:Hakan.jpg, zie Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20070502. --E85Bot 3 mei 2007 03:03 (CEST)

Misverstand voorkomen[bewerken]

De trainerslijst op galatasaray.org klopt niet er is een e-mail verstuurt naar de website om dit te ordenen

een goeie lijst van trainers is te vinden op webaslan.com

Redman 6 jun 2007 11:29 (CEST)

De Engelse versie van het Galatasaray artikel op de Engelse wikipedia is reeds ook vervuild ik ben aan het werk om vele onjuistheden en vandalisme daar tegen te gaan en het schoon te maken de huidige informatie die daar te vinden is kan misleidend zijn en verdraait de waarheid. Redman 26 jun 2007 16:38 (CEST)

1945-1946 - Miço Dimitriyadis[bewerken]

Miço Dimitriyadis was een Griekse trainer, toch wel vreemd dat Galatasaray een Griekse trainer in dienst nam Grieken en Turken liggen elkaar niet zo ben ik van mening.

Feldkamp kan vertrekken[bewerken]

Er gaan geruchten rond dat Feldkamp kan vertrekken dit betekend dat Ahmet Akcan er alleen voor zal gaan staan en ze een assistent trainer moeten zoeken.

195.241.125.163 21 aug 2007 14:41 (CEST)


Het klopt dat die geruchten rondgaan, de vraag is of die geruchten zelf kloppen ;) Feldkamp had gister een kleine beroerte gehad dat is alles verder zegt die zelf dat hij zich kerngezond voelt einde discussie denk ik

Redman 21 aug 2007 22:19 (CEST)


Feldkamp is de hoofdtrainer !!!

Redman 24 sep 2007 18:42 (CEST)


galatasaray is nooit ongeslagen kampioen geworden en is ook niet kampioen geworden in 1985/1986 ,besiktas is ongeslagen kampioen geworden !!!

Notificatie van CommonsTicker[bewerken]

De onderstaande afbeelding(en), die gebruikt worden op deze pagina (of overlegpagina), zijn verwijderd of genomineerd voor verwijdering op Commons. Als de afbeelding verwijderd is, haal dan de afbeelding van de betreffende pagina. Indien je het niet eens bent met de nominatie of verwijdering kun je op Commons een reactie plaatsen op de verwijderlijst, of op de overlegpagina van de verwijderende admin.

-- CommonsTicker 21 feb 2008 15:35 (CET)

niet-afgekorte naam[bewerken]

mbt deze hernoeming [1]

Het lijkt mij overbodig standaardbijvoegsel in de naam voluit in de artikeltitel te gebruiken. Een standaard "afkorting" werkt prima. Overal in Europa vind je voetbalclubs met vele zo'n bijvoegsels in hun naam - het is net omdat de namen anders belachelijk lang zijn dat men bijvoegseld als FK, FC, SV, SC maar afkort. Het zijn ook standaardbijvoegsels, in hun volle vorm vaak geen unieke delen van de volle namen. Galatasaray SK wordt zo in die vorm gebruikt, dus wat mij betreft gewoon in korte vorm laten.--LimoWreck 6 apr 2009 14:52 (CEST)

Echt consistent is de gebruiker trouwens ook niet. Zo wordt hier [2] de titel AEK Athene gewijzigd in AEK FC. Wel, dat zijn toch ook afkortingen? Zowel AEK als FC zijn trouwens afkortingen, we gaan geen artikel "PAE Athlitiki Enosis Konstantinoupoleos" noemen als je de lijn doortrekt (laat staan het grieks alfabet te gaan gebruiken). Ohja, ADO Den Haag, N.E.C. en PSV (voetbalclub) zijn ook afkortingen. Lekker laten staan zo. --LimoWreck 6 apr 2009 14:59 (CEST)
AEK FC heb ik hernoemd omdat dit de enige juiste naam is van de club, zonder de toevoeging Athene: net als in de naam Rangers FC officieel geen Glasgow hoort, dit blijft een encyclopedie die feiten hoort te brengen. Of het nou 'mooi' en 'gemakkelijk' klinkt of niet.
Galatasaray SK heb ik hernoemd omdat dit momenteel ook het geval is bij Fenerbahçe Spor Kulübü, op deze manier probeerde ik rechtlijnigheid toe te passen door beide "Spor Kulübü's" in Turkije dezelfde titel te geven. Ik zie dat Fenerbahçe nog steeds deze naam draagt in tegenstelling tot Galatasaray, op deze manier is het ook niet echt logisch van degene die de titel heeft veranderd. Dan zou je ze eigenlijk beide tot SK moeten afkorten op het eind, dus ook Fenerbahçe. Van volledig uitschrijven van de Nederlandse clubs is geen sprake, excuses voor de verwarring. Ultras GE 7 apr 2009 16:49 (CEST)

Opmerking over beveiliging[bewerken]

Waarom mag niemand deze pagina bewerken,want ik heb ontdekt dat er heel wat dingen fout zijn!

Dat is gedaan omdat veel anonieme gebruikers met deze pagina hebben geknoeid. Daarom mogen alleen gebruikers die zijn aangemeld, deze pagina bewerken. Je kunt de fouten die je hebt ontdekt, hieronder neerzetten. Dan wordt dat in het artikel verwerkt. Miho 6 jun 2009 23:04 (CEST)Nog 1 ding:$[bewerken]

Nieuwe spelers voor het seizoen 2009/10[bewerken]

Naam Rugnummer Nationaliteit* Positie
Mustafa Sarp 16 Vlag van Turkije Turkije Middenvelder
Leo Franco 26 Vlag van Argentinië ARG

moet eigenlijk

Nieuwe spelers voor het seizoen 2009/10[bewerken]

Naam Rugnummer Nationaliteit* Positie
Mustafa Sarp 16 Vlag van Turkije Turkije Middenvelder
Leo Franco ? Vlag van Argentinië ARG

zijn – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Okan Mankoc (overleg · bijdragen)

Bewerkt[bewerken]

Ik heb alles al bewerkt hoor :D waaronder de selectie, foto van rijkaard, technische staf, foto van uefa cup, supercup, opstelling van terim, foto's van galatasaray fans, CL wedstrijd foto,Aankopen voor volgend seizoen over onze nieuwe stadion. Ik heb ook een aantal spelers de wikipedia goed onder handen genomen ;). Het enige wat moet is meer foto's van spelers profielen. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Cimbom27 (overleg · bijdragen)


One more day![bewerken]

Nog 1 dag en ik kan de pagina Galatasaray SK ook bewerken! Vragen? Vraag maar wat je wilt! --Okan Mankoc 13 jun 2009 15:20 (CEST)Okan Mankoc 13 juni 15.20


Aanpassingen[bewerken]

De huidige selectie moet aangepast worden helemaal onderaan de pagina want korkmaz is de trainer niet meer maar frank rijkaard. En waarom word er niets verteld over onze nieuwe stadion project. En waarom zijn er geen foto's bij de profielen van : Milan baros, Arda, Mehmet Topal, etc.. In tegenstelling de wikipedia pagina van fenerbahce zie je wel fotos van spelers. Wilt u aub foto's zetten en de opgenoemde punten aanpassen. Bij voorbaat dank. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Hahaka27 (overleg · bijdragen)

Beste Hahaka27, doordat je je commentaar volledig vet hebt gemaakt, komt dit nogal schreeuwerig over. Op wikipedia wordt dit als niet zo sympathiek beschouwd. Vandaar dat het misschien wat langer duurde voordat hier is gereageerd. Inmiddels is het commentaar verwerkt. Van veel spelers hebben we helaas geen foto's beschikbaar, zoals van Baros. Miho 11 jun 2009 20:14 (CEST)

Mustafa Sarp[bewerken]


Mustafa Sarp heeft niet nummer 4 maar nummer 16. Zou U dit Alstublieft willen wijzigen – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 0kan (overleg · bijdragen)

Uitgevoerd Uitgevoerd Miho 11 jun 2009 20:14 (CEST)


van alles van Galatasaray[bewerken]

Zou U alstublieft de naam willen wijzigen in Galatasaray Spor Külübü en Leo Franco heeft nog niet officiël getekend bij Galatasaray en is zijn rugnummer nog niet bekend. Zouden jullie dit ook willen corigeren? En onderaan bij de selectie staat Fernando Meira nog erbij terwijl hij al weg is van Galatasaray en er staan 3 nummers 80 de echte nummer 80 is murat akca dat is goed,mehmet guven is nummer 87 en Erhan Senturk hoort nog niet eens bij de selectie Voor alle zekerheid bekijk deze maar http://www.galatasaray.org/futboltakimi/ maar dan zonder Morgan De Sanctis! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Okan Mankoc (overleg · bijdragen)

Beste Okan Mankoc, welkom op wikipedia. Omdat je sinds kort bent aangemeld kun je het beveiligde artikel nog niet bewerken. Na 4 dagen krijg je automatisch de rechten om ook beveiligde artikelen de bewerken. Over de naam: we hebben op wikipedia hier al eens over gediscussieerd; zie Wikipedia:Sportcafé#ArtikelTITEL_:_Galatasaray_Spor_Kul.C3.BCb.C3.BC_vs_Galatasaray_SK. De andere aanpassingen zal ik doorvoeren. Je kunt je bijdragen op deze pagina ondertekenen met vier tildes (dat is ~~~~). Miho 12 jun 2009 22:35 (CEST)

Speler die niet bij de selectie horen[bewerken]

Fırat Kocaoğlu,Ümit Karan en Hasan Şaş horen niet meer bij de selectie,ik hoop dat jullie dit zullen veranderen en ook ONDERIN! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 83.82.225.153 (overleg · bijdragen)

Wikipedia werkt niet op bestelling. Je mag het zelf veranderen. Tip: het is duidelijker voor een buitenstaander te begrijpen, wanneer je je wijzigingen becommentarieert in de samenvattingsregel. Davin 17 jun 2009 19:24 (CEST)

Bewerken[bewerken]

Hoe bewerk je de huidige selectie van Galatasaray SK?

Wie is "je"? Miho 17 jun 2009 15:05 (CEST)

Ik bewerk alle actuele activiteiten an Galatasaray SK zoals de transfers.

Wie is "ik"? Miho 17 jun 2009 15:05 (CEST)
Dat mag. Zo werkt Wikipedia. Davin 17 jun 2009 19:24 (CEST)
Volgens mij vraagt gebruiker hierom: Sjabloon:Navigatie selectie Galatasaray SK! Pucky 18 jun 2009 12:54 (CEST)

bewerken[bewerken]

Wie kan de tenues bewerken alvast bedankt voor uw hulp..

Prijzen (oud)spelers/Trainers in dienst van de club[bewerken]

In het artikel staat een paragraaf " Prijzen (oud)spelers/Trainers in dienst van de club " waar dan een lijstje staat van prijzen die ooit zijn gewonnen door oud-spelers/trainers, terwijl ze op dat moment niet voor de club uitkwamen. Dit lijstje voegt wat mij betreft niets toe op de algemene pagina van de club en is alleen maar verwarrend. Het lijkt me ook een slechte ontwikkeling wanneer een dergelijke lijst op wikipedia gangbaar wordt. Je krijgt dan per voetbalclub ellenlange opsommingen. Miho 14 sep 2009 14:29 (CEST)

Dat is idd niet nodig eigenlijk,dat maakt het idd té lang. Die prijzen hebben tenslotte ook niet echt iets met de club te maken maar met de speler zelf dus :) --Glaedr || WikiWickyWicked >> 20 sep 2009 00:09 (CEST)
Ik heb alle Turkse Süper Lig-clubs van dit seizoen nagelopen en alleen bij [[Galatasaray SK] en Fenerbahçe Spor Kulübü zag ik zo'n lijst. Deze heb ik op beide pagina's verwijderd. Miho 23 sep 2009 21:34 (CEST)

Prijzen (oud)spelers/Trainers in dienst van de club[bewerken]

Dan mag je dat tegen de pagina van fenerbahce ook zegge vriend hun hebben ook emre als uefa cup winnaar in hun lijst. Dus begin daar maar eerst ;).– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Cimbom27 (overleg · bijdragen) .

Goed voorstel van je. Ik zie ook geen reden om clubs verschillend te behandelen. Ik zal ze dan daar ook weghalen. Miho 18 sep 2009 00:37 (CEST)


In het artikel staat een paragraaf " Prijzen (oud)spelers/Trainers in dienst van de club " waar dan een lijstje staat van prijzen die ooit zijn gewonnen door oud-spelers/trainers, terwijl ze op dat moment niet voor de club uitkwamen. Dit lijstje voegt wat mij betreft niets toe op de algemene pagina van de club en is alleen maar verwarrend. Het lijkt me ook een slechte ontwikkeling wanneer een dergelijke lijst op wikipedia gangbaar wordt. Je krijgt dan per voetbalclub ellenlange opsommingen. Miho 14 sep 2009 14:29 (CEST)

ik heb dit al bewerkt bewerk jij die van fenerbahce maar

De lijst van Galatasaray bevat veel onjuistheden
zo wordt Arda bijvoorbeeld in de top 100 lijst van Pele gezet
hier een beetje op letten aub
Redman 23 sep 2009 09:39 (CEST)

Dan lijkt het me goed als je dit aanpast. Toch? Miho 23 sep 2009 21:22 (CEST)

Burgermeester ofzo?[bewerken]

Die van fenerbahce is nog steeds niet weg gehaald. Ej miho wat kom jij burgermeester spelen op deze site heel de tijd dingen veranderen ga weg met jouw – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 87.211.167.172 (overleg · bijdragen)

En trouwens een mooie artikel is ervan gemaakt maar waarom zie ik in het begin geen logo:S wie kan de foto van GS logo uploaden...

Waarom moet hij het weghalen?? Die lijst van Fenerbahce bevat geen onjuistheden zoals de jouwe.
Je moet niet met leugens komen, jij weet dondersgoed dat Arda Turan niet in de top 100 lijst van Pele staat
Redman 23 sep 2009 09:43 (CEST)

Foto Arda Turan[bewerken]

Ik snap de logica niet om de foto van Arda Turan te laten staan terwijl deze genomineerd is voor verwijdering.
Aangezien hij sowieso verwijderd zal worden maakt het niet uit of je hem nu al wist of dan.
Graag de reden opgeven waarom je mijn bewerkingen ongedaan maakt
Redman 24 sep 2009 17:42 (CEST)

Galatasaray feiten[bewerken]

1. Galatasaray hielp de bezetters in de onafhankelijkheidsoorlog, ze werden bedankt door de Franse commandant door middel van een brief.

2. Voertaal in het Galatasaray Lyceum is Frans, dit komt omdat Galatasaray het lyceum als onderdak liet gebruiken voor de Fransen.

3. Galatasaray is de enige club op de wereld die elk jaar de gewonnen UEFA Cup herdenkt....

4. In de oprichters lijst van Galatasaray zitten ook enkele Griekse namen, vreemd genoeg worden deze namen verstopt op de officiele website.

5. Het logo van Galatasaray is volgens vele zelf ontworpen, eigenlijk is het gewoon een kopieer werkje van een bekend chocolade merk Toblerone, het is dus helemaal niet zelf ontworpen, al voordat Galatasaray bestond werd dat logo gebruikt.

6. Galatasaray fans roepen al jarenlang dat zij degene zijn die de eerste beker buiten Turkije gewonnen hebben, maar theoretisch gezien klopt dit niet, Fenerbahce won in jaren 60 de Balkan Cup, een competitie waar Galatasaray ook aan mee deed maar keer op keer faalde, deze competitie wordt daarom door vele Galatasaray fans als zwak bestempeld, best grappig eigenlijk...

7. Galatasaray fans claimen dat Ataturk een Galatasaray fan was, gezien de historie van de club is dit niet mogelijk. Galatasaray stond namelijk bekend als de club die de bezetters vrij spel gaf.

8. In 2007 brak Galatasaray haar eigen stadion af omdat Fenerbahce daar met 1-2 wist te winnen, de frustratie en woede was groot, omdat de aartsrivaal wel kampioen werd in zijn 100e jaar, sindsdien veroorzaken de fans van Galatasaray altijd ellende wanneer Fenerbahce op bezoek komt.

9. Galatasaray gebruiken "Cimbom" als nickname voor hun club, niemand weet eigenlijk echt waar dit op slaat....

10. Galatasaray fans zijn trots op het feit dat ze de leeuwen zijn, ze weten blijkbaar niet dat een mannetjes leeuw symbool staat voor luiheid....

11. Galatasaray fans zijn trots op de 7-0 die ze in 1911 op Fenerbahce geboekt hebben, er bestaan vele onjuistheden over deze gebeurtenis, Fenerbahce speelde dit duel zonder keeper en eindigde het duel met een man minder dan Galatasaray. De 7 tegen 11 verhaaltjes zijn dus allemaal leugens.

Nog een ander grappig feit is dat dit duel bijna nooit besproken werd voordat de 6-0 nederlaag in 2002 viel.. Hoe bedoel je hele oude koeien uit de sloot trekken????

12. Galatasaray werd opgericht met als slogan: Zij die geen Turks zijn zullen verslagen worden. Ondanks deze slogan was Galatasaray actief bezig met het helpen van de bezetters, het is erg tegenstrijdig dus...

13. Hasan Sas, oud speler van Galatasaray heeft toegegeven dat Galatasaray de laatste 5 jaar met alle geluk van de wereld kampioenschappen pakte, alleen de fans kunnen dit nog niet inzien...

14. Transfers van Galatasaray worden altijd als wereldtransfers bestempeld terwijl ze niet eens 1 minuut op het veld gestaan hebben..

15. Er waren tijden dat de club bijna de afgrond in viel door de slechte financiele toestanden, de fans smeekten Aziz Yildirim toen om hulp (voorzitter van Fenerbahce)

16. Galatasaray kocht in de jaren 90 Ankaragucu om en won vervolgens 8-0 van ze, ze werden kampioen ten koste van Besiktas dat vooraf de wedstrijd een beter doelsaldo had, nog steeds ontkennen Galatasaray fans dat er omkoping was...

17. Galatasaray moest 14 jaar lang op een kampioenschap wachten, zwarte tijden die de fans liever willen vergeten want in die periode's werden ze bijna elk jaar door Fenerbahce vernederd.

18. Gokhan Gonul en Ozer Hurmaci, 2 namen waar Galatasaray maandenlang mee bezig is geweest, Fenerbahce wist deze namen in een korte tijd te contracteren.

19. Emre blijkt altijd al een Fenerbahce supporter te zijn, dit leidt tot frustratie van vele Galatasaray fans die nog steeds niet kunnen accepteren dat Emre om deze reden bij de aartrivaal zit.

20. De enige club op de wereld die elk jaar een gewonnen Europese Super Cup herdenkt..

21. Galatasaray gebruikers op Facebook hebben ook fans van andere clubs uitgenodigd om hun supporters aantal op te krikken, dit werd gedaan om Fenerbahce in te kunnen halen....

Rangorde van de teams in Europa[bewerken]

Galatasaray is de Beste team van Europa. Deze team had Real Madrid 3-1 gewonnen op de laatste match van Champions league. Galatasaray heeft in totaal 4 Champions league cups, 6 Europese league cups, 58 Süper lig cups.