Overleg:Geboorte van Christus (Geertgen tot Sint Jans)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Geboorte van Christus (Geertgen tot Sint Jans). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 4 mrt 2018 13:37 (CET)[reageer]

pijnlijke geboorte van Christus --> pijnloze bevalling van Maria[brontekst bewerken]

In het lemma staat over Birgitta van Zweden: "Brigitta was volgens de legende getuige van de pijnlijke geboorte van Christus en de aanbidding van het Christuskind." Het gaat hier natuurlijk om het visioen van de "pijnloze bevalling" van Maria. Zie hierover de talrijke Google hits: hier, maar ook de in het lemma opgevoerde enige bron schrijft over Birgitta's visioen: "waarbij zij getuige was van de pijnloze geboorte van Christus en van de aanbidding van het kind door de Maagd … " In het Nederlands heet ze dus Birgitta, geen Brigitta zoals ze in het lemma genoemd wordt. Ook de in het lemma opgevoerde enige bron houdt het op Birgitta (p. 48). Het lemma over haar op Wikipedia heeft het eveneens over Birgitta. mvg. HT (overleg) 9 mei 2020 17:15 (CEST)[reageer]

In het lemma staat: "Opvallend is de donkerte van het schilderij." Die is inderdaad opvallend, maar het schilderij is donkerder geworden. De National Gallery, waartoe het schilderij behoort, schrijft erover op zijn website: "The painting was once more colourful (…) Colours have changed: the Virgin’s dress and mantle were once different shades of blue but now look black, as does the sky." De tekst verhaalt ook over een brand in 1904, waardoor het schilderij werd aangetast. Ook die informatie ontbreekt. mvg. HT (overleg) 9 mei 2020 18:35 (CEST)[reageer]

Referenties gevonden in artikelgeschiedenis[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Om de kwaliteit van bronvermeldingen binnen Wikipedia te verbeteren hebben we gekeken of er in de artikelgeschiedenis van dit artikel links naar externe webpagina's of naar andere wikis staan. In het verleden werd veel gebruik gemaakt van deze optie om de bron van een bewerking aan te geven, maar tegenwoordig worden bronnen meestal in het artikel zelf getoond. Het zou dus kunnen dat in de geschiedenis waardevolle bronnen staan die in het artikel zelf kunnen worden meegenomen.

Meer informatie over dit project is terug te vinden in de FAQ.

In de artikelgeschiedenis van Geboorte_van_Christus_(Geertgen_tot_Sint_Jans) zijn de volgende bewerkingen gevonden:

  • 2018-08-16 10:02:46 Happytravels (grootte 34 x 25 cm --> 34 x 25,3 cm + periode jaar van aanmaak naar info National Gallery te Londen waar het aan toebehoort (bron: www.nationalgallery.org.uk/paintings/geertgen-tot-sint-jans-the-nativity-at-night), eerdere grootte en jaar van aanmaak zou afkomstig zijn van 23 jaar oude museumgids, detail toegevoegd, tijdlozer: kan altijd worden uitgeleend)

Zouden jullie kunnen kijken of deze links geschikt zijn om in de bronvermelding in het artikel mee te nemen? Bij voorbaat dank.

Groet, Valhallasw-toolserver-botje (overleg) 7 dec 2021 06:14 (CET)[reageer]

Als de bovenstaande bronnen zijn bekeken dan kan deze melding worden verwijderd. Als een lege overlegpagina overblijft dan kan deze met {{nuweg|afgehandelde botmelding}} voor verwijdering worden aangedragen.