Overleg:George Gissing

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Deze tekst knipte ik uit het lemma omdat ze geen steek houdt. Graag correctiesBenedict Wydooghe (overleg) 4 jun 2012 14:34 (CEST)[reageer]

In 1898 Gissing ontmoette de jonge auteur Gabrielle Marie Edith Fleury (1868-1954), die zijn New Grub Street wilde vertalen. Gissing de vriend van Roberts die een model voor het personage Whelpdale. Na de vervreemding van Edith, die in een gekkenhuis verpleegd werd, vertrok Gissing naar Frankrijk met Gabrielle. De kroon van het leven (1899) is mede ingegeven door zijn liefde voor Gabrielle. In 1901, op advies van een arts in Engeland, verbleef hij zes weken in het nieuwe East Anglian Sanatorium op Nayland, Suffolk. Gissing's semi-auto-biografische The Private Papers van Henry Ryecroft werd voor het eerst gepubliceerd in 1903.

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op George Gissing. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 1 mei 2019 06:02 (CEST)[reageer]