Overleg:Gerard II Flamens

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

a] Als mogelijke echtgenote wordt Margaretha van Loon gesuggereerd ??. b] Uitgaande van de tafel van Damberger, als deze juist is waar geschreven staat dat Otto van Nassau in 1079 van de Keizer Heinrich IV Gelre krijgt en deze tot graafschap werd verheven nu hij met de erfdochter Adelheid van Gelre was gehuwd. Zijn 2e Huwelijk is met Sophy van Zutphen (een dochter van Godschalk van Twente). Otto geeft Gelre weer aan zijn zoon Gerlach echter deze sterft kinderloos en zo gaat het door naar de rechthebbende heer van Gelre. Nu zien we na Otto van Nassau via Gerlach, de graafschap naar Gerard I de Lange van Gelre gaan en deze volgens de Annalen van Rolduc van de Flamensis (Kleef) afstamt. Dan kan ik allen maar concluderen dat Adelheid met hoge waarschijnlijkheid met Gerard II van Wassenberg moet zijn gehuwd geweest en dat dan ook zijn aanspraak op deze 2 graafschappen is gerechtvaardigd en begrijpelijk is.

Bron: Fürstentafels und Fürstenbuch, van J.F. Damberger 1831 Opmerking; in deze tafels staan aangetrouwden waar de Achternaam van onjuist is en al zijn achterhaald, ook is Gerhard de lange dan alleen een zoon van Adelheid anders had Gerlach uit het 2e huwelijk niet Gelre gekregen!! Omdat Otto van Nassau voor de 2e x huwt met een dochter van Zutphen acht ik hem ook niet identiek aan Otto de Rijke van Zutphen. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Gerdevries (overleg · bijdragen) - Ondertekenen kan met 4 tilde's ~~~~ of de ondertekenknop in de editor!

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Gerard II Flamens. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 5 sep 2017 23:36 (CEST)[reageer]