Overleg:Gerrit Noordzij-prijs

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Jaren van uitreiking[brontekst bewerken]

Op 20 juni 2009 voegde (ongeregistreerd) Wiki gebruiker 'Anno Fekkes' de volgende aanpassing toe aan dit artikel (aanpassing terecht weer reverted):

"Correctie: De Gerrit Noordzij Prijs werd voor het eerst toegekend aan Gerrit Noordzij. Deze uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse internationale ATypI (Association Typographique Internationale) conferentie in 1996! Deze conferentie werd in Den Haag georganiseerd door de opleiding Grafische en Typografische Vormgeving van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag."

Ik twijfel er niet aan dat Anno Fekke gelijk heeft, als organisator van die betrefde ATypi conferentie en mede-auteur van het boek Het primaat van de pen: een workshop letterontwerpen met Gerrit Noordzij (en mede initiator van de Gerrit Noordzij Prijs?) moet hij het weten. Het is echter moeilijk om een duidelijk overzicht te vinden van alle winnaars van de Gerrit Noordzij Prijs met jaartallen erbij die als betrouwbare referentie kan worden gebruikt.

Ik lees wel in de uitgave Tobias Frere-Jones Gerrit Noordzij Prize Exhibition — wat als een betrouwbare referentie zou kunnen gelden — dat de KABK de 1996 ATypi organiseerde en dat Noordzij de eerste was die de prijs ontving. En dat twee jaar later, in 1998, een expositie georganiseerd zou worden en de nieuwe winnaar van de prijs bekend zou worden, maar dat het door verbouwingen verschoven werd naar 2001. Maar in 2000 had de jury al bepaald dat de nieuwe winnaar Fred Smeijers zou worden (dus kreeg Smeijers de prijs in 2000 of in 2001?) In 2003 kreeg Erik Spiekermann de prijs, en in 2006 was het Tobias Frere-Jones. In 2009 werd het Wim Crouwel (maar dat was nog niet bekend ten tijde van het schrijven van het boekje waar ik deze informatie uit haal). Als de 1e uitreiking tijdens ATypi was, dan moet het artikel aangepast worden naar 1996.

Als men het hiermee eens is, kan ik het wel aanpassen met de juiste referentie erbij.

Typehigh 8 okt 2009 02:46 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Gerrit Noordzij-prijs. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 27 sep 2017 16:11 (CEST)[reageer]