Overleg:Gezondheidszorg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Wereldbol De voorbeelden en het perspectief in dit artikel geven misschien geen wereldwijd standpunt over het onderwerp weer.
Probeer dit artikel alstublieft te verbeteren aan de hand van deze tips of bediscussieer het probleem op deze overlegpagina.

Hugh schreef in de 'samenvatting' van zijn laatste wijziging: "Ik vraag me af of dit niet allemaal weg moet".

De pagina Gezondheidszorg is een hoofdrubriek, die direct vanaf de hoofdpagina gelinkt is. Uiteraard is het 't best als in plaats van een lijst met links hier na verloop van tijd een volledig artikel komt te staan, maar zolang niemand dat artikel schrijft, lijkt zo'n lijst me het beste.--branko

Snap ik, nadeel is dat er straks barstensveel wiki's zijn en weinig tekst. Te veel mogelijkheden maakt huiverig, het vraagt te veel om compleetheid en dat is nu net wat hier niet de bedoeling is. maar kort ik snap je punt, hoewel de indeling in de hoofdpagina ook weer zo groot is. hugh

Gezondheidszorg en Welzijnszorg[bewerken]

Ik begrijp niet goed waarom gehandicaptenzorg, pleegzorg, jeugdzorg enz.. als vakgebieden onderverdeeld staan bij de Gezondheidszorg. In ieder geval is dat in Vlaanderen niet gebruikelijk. M.i. echter ook niet in Nederland. Het is niet omdat in die andere sectoren ook artsen of verpleegkundigen werken, dat de hele sector daarmee onder de Gezondheidszorg valt. Ik stel dan ook voor de items die betrekking hebben op Welzijnszorg uit dit artikel te halen en over te hevelen naar een artikel Welzijnszorg. rikipedia 27 jul 2006 09:56 (CEST)

Kosten Gezondheidszorg[bewerken]

Ik mis in dit artikel een stukje over de kosten van de nederlandse en/of de belgische gezondheidszorg in vergelijking met andere landen. Vergelijk het met een pagina over een land, waar meestal een kopje "Economie" bijstaat, en waar er meestal ook een apart artikel "Economie van X-land" bestaat. Ruerd 21 aug 2009 11:03 (CEST)

engelse link[bewerken]

Zou deze niet naar en:health care ipv en:health science moeten linken? Teun Spaans 3 feb 2011 14:52 (CET)

Helemaal mee eens. Aangezien verder niemand het op zich neemt om dit te fixen, heb ik de Engelse interwiki net veranderd. Omdat ik de meeste andere talen helaas niet spreek, zal ik die maar schrappen. Dat vult een robot dan wel (hopelijk nu correct) aan. Groet, Sampa (overleg) 21 okt 2012 22:08 (CEST)
Heb de engelse interwiki gekopieerd. Als het goed is is het nu goed. Sampa (overleg) 21 okt 2012 22:15 (CEST)

zorgsector is heel iets anders dan gezondheidszorg, doorverwijzing is een fout.[bewerken]

de zorgsector is een onderdeel van de gezondheidszorg, het gaat om zorg die vaak gegeven wordt door verzorgenden in allerlei instituten zoals zorgcentra, kraamzorg ouderenzorg.