Overleg:Glastuinbouw

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Daarom worden er nu, bijna geen gewasbeschermingsmiddelen meer gebruikt en worden bijna alleen nog biologische bestrijdingsmiddelen en resistente rassen ingezet. Hiernaast worden in steeds meer kassen de ramen met gaas afgehangen, waardoor het voor schadelijke insecten (bijna) niet meer mogelijk is binnen te komen. Ook hierdoor is het gebruik van chemische middelen de afgelopen jaren sterk afgenomen. Volgens mij is dit gaas vooral bedoeld om de uitgezette biologische bestrijders zoals o.a. sluipwespen binnen te houden en in veel mindere maten om andere buiten te houden. (graag commentaar voordat ik de tekst aan ga passen ) --ConradM 6 jun 2006 07:44 (CEST)

Nee dat is niet zo. Het gaas is bedoeld om schadelijke insecten buiten te houden.Rasbak 6 jun 2006 07:51 (CEST)

Gaas wordt inderdaad gebruikt om schadelijke insecten buiten te houden, en niet om biologische bestrijders binnen te houden. Het toepassen van gaas is echter nog lang geen gemeengoed, mede omdat dit grote gevolgen heeft voor de ventilatie van de kas (en daarmee op het klimaat binnen de kas). Het wordt vooral gebruikt bij plantenkwekers, waar het van groot belang is dat zij schoon uitgangsmateriaal leveren. (René)

Ok bedankt, weer wat geleerd ConradM 14 jun 2006 10:07 (CEST)Net was aanpassingen gedaan aan het artikel. Wat mij betreft kan de hele alinea over milieu eruit of worden aangepast, omdat daar alleen maar tegenstrijdigheden in staan: eerst worden de problemen opgesomd en daarna de oplossingen die al ingevoerd zijn. Ook de alinea over de politiek is verouderd. Wat wel interessant is, is te vermelden wat de ontwikkelingen zijn in de tuinbouwsector: megatuinbouwcomplexen, WKK's, automatisering, geslotenkas, drijvende kas.--Druifkes 14 aug 2008 16:42 (CEST)

En bijvoorbeeld de koppeling van kaswarmte - bejaardentehuis die recent in het nieuw was. --Blueknight 14 aug 2008 21:29 (CEST)

Verwijderingsnominatie Afbeelding:Staandglas.jpg[brontekst bewerken]

Eén of meerdere afbeeldingen die gebruikt worden op deze pagina of overlegpagina, zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Afbeelding:Staandglas.jpg, zie Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20100104. --E85Bot 5 jan 2010 02:14 (CET)

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Glastuinbouw. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht: *sjabloon {{Dode link}} toegevoegd aan http://www.vwa.nl/onderwerpen/kennis-en-advies-plantgezondheid/dossier/gewasbescherming/nieuwsoverzicht/nieuwsbericht/2027441/siertelers-riskeren-intrekken-spuitlicentie-en-fikse-boete

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 6 sep 2017 01:10 (CEST)