Overleg:Google Earth

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Waarom is de sketchup-link haakjes tussen geplaatst? Math1985 5 jun 2006 13:25 (CEST)


Ik meen dat in de beschrijving van Google Earth ook andere (oudere) initiatieven genoemd moeten worden met een vergelijkbare werking en doel. Ik denk bijvoorbeeld aan TerraExplorer, TerraDesk, TerraFly (hoewel dit misschien meer van hetzelfde is). Google was zeker niet de eerste.

Link[bewerken]

Beste beheerders van Wikipedia Indertijd heb ik anoniem een link naar www.google-earth.startkabel.nl (ik zet er nu bewust geen http:// voor) geplaatst. Hierbij het verzoek om deze link te honoreren. Motivatie. Mijn doel met deze startpagina is om google earth en google maps toegankelijk te maken voor het 'gewone publiek'. Toegang vanuit de wikipedia kan hieraan bijdragen. - De voorgaande niet ondertekende opmerking werd toegevoegd door Xhansx (overleg|bijdragen) op 29 sep 2007 16:41.

Wikipedia is een encyclopedie, en geen plek om je website te promoten, hoe nobel je doeleinden ook mogen zijn. Helaas. Melsaran (overleg) 29 sep 2007 17:58 (CEST)

Dan wel consequent graag! Externe links naar de sites van Google lijken me ok, maar er staan nog andere sites vermeld.

Klein foutje[bewerken]

Beste Wikipedia GE webmaster, na een klein foutje ( die ik hersteld heb )heb ik een extern linkje toegevoegd om mee te helpen aan deze pagina, deze site is niet van mijn zelf, maar vond het wel een tip om hem te vermelden. via die forum ben ik zeer antosiast geworden met google earth.

Mvg

Rene

  • Beste René, links naar forums zijn in Wikipedia niet gewenst. Zij hebben zelden toegevoegde waarde voor het artikel. Zie ook Wikipedia:Wanneer extern linken.

Groeten.

Johan N 8 dec 2007 00:53 (CET)

Hoi Johan,

sorrie dat wist ik niet, vond het wel de moeite waard, omdat ze puur voor google earth zijn en ook benoemd worden in computerbladen.

geen probleem.

Mvg,

rene

Fouten en vreemde objecten[bewerken]

Is er een bepaalde reden dat de coördinaten onder "Fouten en vreemde objecten" niet aanklikbaar gemaakt zijn ? - Erik Baas 17 mrt 2008 16:18 (CET)

Ik knip en plak ze. Ik weet niet of het met direct klikken ook werkt. Ook hier geldt, net als met de kilobytes: voel je vrij en ga je gang. Handige Harrie 17 mrt 2008 16:25 (CET)
OK. Overigens gaat je vergelijking met de kilobytes een beetje mank... ;-) - Erik Baas 17 mrt 2008 16:27 (CET)
Ik zie nu een nadeel: de link leidt naar het externe script waar men lijkt te kunnen kiezen uit vele kaartensite's, maar deze werkt uiteraard alleen maar op Google Maps en -Earth; lijkt me verwarrend... -
Het werkt wel! Al moet je nog een beetje hier en daar klikken, een file downloaden enz. Ik weet niet of het een verbetering is.
Verder wat observaties met Google Earth:
Invoer: GE accepteert als invoer alleen klassieke coördinaten, geen UTM. Je kunt de coördinaten in GE plakken.
Uitvoer: GE toont naar keuze klassieke coördinaten of UTM. Kopiëren is niet mogelijk, je moet ze overtikken. (Daarna terugplakken om foutjes te vermijden) Handige Harrie 17 mrt 2008 17:10 (CET)

Blikseminslag?[bewerken]

Bij de vreemde objecten staat vermeld: Blikseminslag: 52.039143 4.709452 Ik ben geen meteoroloog, maar zou het niet bewolkt moeten zijn voor bliksem? Weet er iemand misschien een zinnige verklaring?

Lijkt me ook eerder een stofdeeltje op de film o.i.d. blikseminslag lijkt mij zeer onwaarschijnlijk. M Hendriks 22 jul 2009 23:09 (CEST)

Ongeval op de Ring rond Brussel[bewerken]

Het zal misschien een rare vraag zijn, maar de coordinaat klopt niet bij "ongeval op de Ring". Hoe kan dit? Wie heeft ook dit probleem? --ZutphenLIVE (overleg) 5 okt 2011 13:45 (CEST)