Overleg:Govert Bach

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Hier een aantal links met informatie over de activiteiten van Govert Jan Bach gerelateerd aan zijn kennis over J. S. Bach:

  • Volgens deze link [1] is Govert Jan Bach de samensteller van het bijna dagelijks uitgezonden programma Geen dag zonder Bach van de Concertzender. Er zijn weinig mensen die regelmatig (bijna dagelijks) een programma verzorgen. En in dit geval moet je wel specialist zijn om dat goed te kunnen. (Geen praatjesmaker zoals er vele op de radio zijn).
  • Volgens deze link: [2]: organiseerde Govert Jan Bach symposia met onder andere bekende kenners van de klassieke muziek.
  • Interview met Govert Jan Bach: [3].
  • Govert Jan Bach geeft landelijk inleidingen over Matthäus Passion voor orkest: [4].
  • Govert Jan Bach gaf al tientallen lezingen over J.S. Bach en zijn muziek door het hele land. Te veel om apart uit te zoeken, daarom zie [5].

Afstamming[brontekst bewerken]

Het lijkt me niet dat er een serieuze bron is voor het afstammen van Govert J en andere Bachs in Nederland van Veit Bach, ook al is staat dat in het stukje over GJ bij de Home Academy en is dat genoemd in een stukje in Trouw over de familiedag van de Nederlandse Bachs. Veit Bach had volgens duitse en engelstalige bron niet een zoon die bij de VOC ging en zich in NL vestigde. Let ook de tegenstrijdigheden: Volgens het interview met het RD stamt GJ af van een oom van Johan S, dat wil zeggen dat de laatste gemeenschappelijke voorvader de grootvader van JS is. Bij de HA moeten we echter nog 2 generaties verder terug, naar de bet-overgrootvader van JS. etc. Paulbe (overleg) 5 feb 2015 17:21 (CET)[reageer]

Musicoloog?[brontekst bewerken]

of amateur-musicoloog (niet gestudeerd)? Hansmuller (overleg) 5 feb 2015 17:55 (CET)[reageer]

"Musicoloog" is denk ik nog geen beschermd beroep. ;) Muziekkenner lijkt me in dit verband een betere term. Zo staat bijv. ook schrijver Maarten 't Hart als muziekkenner bekend, hoewel die geen studie musicologie heeft gevolgd. Wel deed overigens GJB - die een universitaire achtergrond heeft - zelf onderzoek naar hoe Bach's muziek op lekenluisteraars overkwam. Zijn werk is dus denk ik een soort overlap tussen wetenschappelijk onderzoek, psychologie, musicologie, Bachliefde, publicatie, ervaring met patienten, en zelf opgedane (autodidactische?) kennis. Wat in elk geval relevant is, is dat hij publiceerde, lijkt me. Groet, Tjako (overleg) 25 feb 2015 03:34 (CET)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Govert Jan Bach. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 6 sep 2017 02:23 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Govert Jan Bach. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 8 jan 2018 10:01 (CET)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Govert Bach. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 16 apr 2019 08:10 (CEST)[reageer]