Overleg:Grensbaanvak

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

er dient volgens mij onderscheid gemaakt te worden tussen grensbaanvakken en grenspunten. Deze laatste lijken met tariefstelling te maken te hebben?

ref.: http://www.b-rail.be/nat/N/common/ptfrontiere/ De term «grenspunt» wordt enkel gebruikt voor de tarifering van vervoerbewijzen. In grenspunten kunnen reizigers dus niet in- of uitstappen. dit heeft dus (vrijwel niet smet een grensbaanvak te maken; een grensbaanvak betreft infrastructuur.

Het overzicht van treindiensten betreft de exploitatie van reizigersvervoer; goederenvervoer is buiten beschouwing gebleven.

GJ

Ik vind het wel handig om die in hetzelfde artikel te behandelen. - Patrick (overleg) 8 nov 2013 14:50 (CET)[reageer]

Grenspunten Bad Bentheim en Venlo[brontekst bewerken]

De proef met stoptreinen tussen Hengelo en Bad Bentheim is met 7 dec. 2013 stopgezet, want er waren te weinig reizigers in de trein. (Zie: Grensland-Expres.) Er rijden alleen nog de IC van en naar Berlijn.

Via Venlo rijden ook ICE-treinen Amsterdam - Keulen (-Frankfurt), indien de route via Arnhem-Oberhausen (wegens werkzaamheden enz.) buiten gebruik is. Deze omgeleidde ICE stoppen dan ook in Mönchengladbach Hbf.

Hasselklaus195.140.123.22 28 jan 2014 13:10 (CET)[reageer]

Bedankt, ik heb het aangepast. - Patrick (overleg) 28 jan 2014 13:50 (CET)[reageer]

(Gr), (gr) en (fr)[brontekst bewerken]

Wat betekenen deze toevoegingen? –bdijkstra (overleg) 27 aug 2022 00:02 (CEST)[reageer]

Het is niet consequent verwerkt in het artikel. Maar het betekend in alle 3 de gevallen "grens". Het punt waar het Nederlandse spoor (seinsystemen en regelgeving) ophoud, en het buitenlandse spoor begint. ARVER (overleg) 27 aug 2022 08:12 (CEST)[reageer]
Maar als er als "grenspunt" voor staat is dat toch dubbelop? –bdijkstra (overleg) 27 aug 2022 11:08 (CEST)[reageer]
Eigenlijk zijn namen zoals Bad Bentheim grens een soort fictieve stations. Ze worden op die manier ook aangeduid in reisplanners en op bijvoorbeeld treinkaartjes. Als je een treinpas hebt voor Duitsland waarmee je gratis kan reizen, dan koop je in Nederland een treinkaartje naar Bad Bentheim grens en niet naar Bad Bentheim. De afstand tussen Bad Bentheim grens en Bad Bentheim kan enkele kilometers zijn en daarmee zou je dubbel betalen voor dat stukje Duitse traject.

Dus in dit artikel staat het eigenlijk niet dubbelop. Grenspunt Bad Bentheim gr betekend dus eigenlijk dat het fictieve station Bad Bentheim grens op de grens tussen Nederland en Duitsland ligt. En qua benamingen van die grenspunten moet je verder aan de spoorwegen vragen (denk ik) waarom ze zo genoemd worden. Aangezien Roosendaal grens dicht bij het station Essen ligt en juist ver van Roosendaal. ARVER (overleg) 27 aug 2022 11:33 (CEST)[reageer]