Overleg:Grootmoeder

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Stereotypen[brontekst bewerken]

In zijn huidige vorm kan het hoofdstuk over stereotypen beter geschrapt worden, aangezien het een schoolvoorbeeld is van 'eigen onderzoek' en de kwaliteit van de bronnen danig te wensen overlaat. Het lijkt me tegen alle grondbeginselen van een encyclopedie in te druisen om een tekstuele bijdrage te baseren op websites als opa 'n oma (ondertitel: "Omdat kleinkinderen zóó leuk zijn!") of fabulous mama (met in het aangehaalde artikel zinnen als "Terwijl de ijsklomp in mijn maag zakte, mompelde ik dat ik het begreep"). Het zal ook wel geen toeval zijn dat twee van die websites prijken tussen de eerste drie resultaten als je even snel googlet op 'grootmoeder' en 'stereotype' (het derde resultaat is het Wikipedia-artikel 'Grootmoeder' zelf). Bovendien wordt ten onrechte de indruk gewekt dat de stereotypen en de meningen daarover verder reiken dan Nederland en België.

Wat 'eigen onderzoek' betreft: op deze manier, dus door via google met bepaalde zoekwoorden een reeks websites bijeen te sprokkelen, is het een fluitje van een cent om je eigen visie (in dit geval bijvoorbeeld 'grootmoeders hebben een eigen leven en hoeven niet altijd klaar te staan voor hun kleinkinderen) aan Wikipedia op te dringen. Dat lijkt me ongewenst. Marrakech (overleg) 25 okt 2017 11:20 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Grootmoeder. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 15 jun 2018 05:47 (CEST)[reageer]

Opoe neerbuigend?[brontekst bewerken]

Is er een bron voor de bewering dat het woord ‘opoe’ in veel kringen als neerbuigend wordt ervaren en daarom buiten het Gronings in onbruik (is ge)raakt? Dat komt mij namelijk vrij vreemd voor. Zelf ken ik het woord vooral als aanduiding van ‘overgrootmoeder’, in plaats van grootmoeder. Herkent iemand dat?